Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 30. 8. 2018.

| Ekonomija

"Agrokor": Radnici u niškim prodavnicima "Idee" ostaju na poslu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Idea
Iz Agrokora kažu nema bojazni; foto: JV/M.J.

Nakon prodaje 6 objekata u Nišu iz kompanije Agrokor odgovaraju da će svi radnici u niškim marketima lanca Idea ostati na svojim radnim mestima i da neće biti nikakvih otpuštanja. Agrokor je vlasnik Merkatora, u okviru kojih posluju marketi Idea, a prodaju lokala objašnjavaju namirivanjem dugova u okviru povezanih Agrokorovih firmi.

Pre 2 nedelje prodat je lokal Idee u Njegoševoj 21 u Nišu, kao i u Ulici Jovana Ristića, blizu Trga kralja Aleksandra. Krovni vlasnik Agrokor navodi da je u okviru vraćanja međusobnih dugovanja kompanija Idea d.o.o pokrenula prodaju 17 nekretnina koje se nalaze u njenom vlasništvu. Do sada je, kažu, ukupno prodato 6 nekretnina i sve se nalaze u Nišu.

Zbog prodaje postojala je u javnosti neizvesnost šta će biti sa radnicima u tim lokalima, međutim Agrokor naglašava da sve ostaje kao što je i bilo, pa i radnici na svojim mestima na kojima zarađuju plate.

Prodate nekretnine, sa komercijanom namenom, bile su i ostale u najmu kompanije Mercator S, što znači da promena vlasnika predmetnih nekretnina ne podrazumeva promenu namene tih objekata, pa samim tim ni na koji način ne utiče na promenu broja zaposlenih - navode iz Agrokora.

Lokal u Njegoševoj 21 prodat je vranjskoj firmi Leon conditors d.o.o koja se, takođe, bavi trgovinom, dok iz Hrvatske nisu rekli kome su prodali ostale lokale.

Iz Agrokora dodaju i da kompanija Merkator (Mercator S) u okviru kojih rade i niške Idee, trenutno ima 300 otvorenih radnih mesta u Srbiji i svakog dana prima nove zaposlene.

Novcem od prodaje lokala, Idea d.o.o je vratila pozajmicu firmi Dijamant, pa kako navode, prihod ostaje u Srbiji.

Zabuna pravi to što su Idea d.o.o, koja je vlasnik lokala, i Ideini trgovinski marketi zvanično 2 različite firme.

Podsetimo, prodavnice Idee postoje u Nišu od 2008, a lokali su kupljeni od nekadašnje velike niške firme Angropromet.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan

    11:08 // 31. 8. 2018.

    Hiljadu puta sam zvao call centar i zalio se,dzabe.Na rafu jedna cena akcijska,na racunu druga veca nije akcijska.

  • Tivat

    07:06 // 31. 8. 2018.

    Lepo je to sto ne ostaju bez posla,ali morate da ih edukujetre,po pitanju kulture,ljubaznosti...Ako pravis przeniju u objektu u kome radis,moras da izluftiras!
    Cim se pojave petoro na kasi,moras drugu da"pustas"!

  • strane trgovine

    05:01 // 31. 8. 2018.

    Taj jadan radnik radi 5 poslova odjednom za minimalac! Kad bi svi probali da rade u stranim trgovinama sirom Srbije, ne bi ih blatili javno!

    • Nislija

      11:18 // 31. 8. 2018.

      Pa ni njihovim musterijama nije lakse ni bolje i ne zasluzuju da svoje nezadovoljstvo iskazuju na njima. Uglavnom su to radnici nekadasnjeg Angroprometa, koji nazalost vise ne postoji... Mozda u nacinu ophodjenja tih radnika treba traziti jedan od razloga propadanja Angroprometa. Zasto se niko ne zali na mladje, nego bas na starije koji su preuzeti iz Angroprometa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: