Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 15. 7. 2019.

| Ekonomija

“Air Serbia”: Raduje nas što spajamo Niš sa Nirnbergom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
air serbia
Najjeftinija povratna karta 48 evra, najskuplja 73 evra; foto: Flickr/David

Prvi let Air Serbia iz Niša desiće se večeras, a putnici će poleteti put Nirnberga. Iz kompanije poručuju da im je drago što će povezati Niš i Nirnberg, drugi grad Bavarske, i veruju da će povezivanje sa Nemačkom ojačati turističke i komercijalne aktivnosti.

Let ka Nirnbergu biće prvi od 12 destinacija do kojih će avioni Air Serbia leteti sa Aerodroma "Konstantin Veliki".

Dolazak ove kompanije u Niš, kako su ranije rekli i na Aerodromu, znači i formiranje baze i “parkiranje” aviona u najvećem gradu juga Srbije.

Linijom do Nirnberga, Niš će godinu dana biti povezan Bavarskom dva puta nedeljno.

Veoma nas raduje što spajamo Niš sa Nirnbergom, novom destinacijom u Nemačkoj i prvom ka kojoj ćemo leteti sa juga Srbije. Današnjim letom, Aerodrom “Konstantin Veliki” i zvanično, uz Aerodrom “Nikola Tesla”, postaje baza za naše avione. Uvereni smo da će bolje veze sa Nemačkom doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naših zemalja - izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju.

Nirnberg je po veličini drugi grad Bavrske, odmah iza Minhena, a u Air Serbia kažu da je ekonomski i kulturni centar nemačke oblasti Frankonije.

Istorijski centar grada opasan je impozantnim zidinama carskog zamka, a gotičke katedrale i slikoviti pejzaži u kombinaciji sa brojnim restoranima, prodavnicama i bogatim kulturnim životom predstavljaju savršen spoj srednjovekovnog i savremenog duha kojim grad odiše - kažu u Air Serbia.

U naredna dva dana ovaj avio-prevoznik uspostaviće redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu (Han), a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

Za sve ove linije kompanija dobija subvencije države koje iznose čak 5 miliona evra godišnje. Ugovor je, nakon nedavnog tendera, potpisan na 3 godine, tako da će ove destinacije svi građani “pomoći” sa ukupno 15 miliona evra.

Podsetimo, niški Aerodrom je od prošle godine u vlasništvu države, zbog čega je bilo negodovanja građana.

Broj putnika je od tada u padu, pa su velika očekivanja od novih linija koje delimično plaća i država iz budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sozontije

    20:10 // 15. 7. 2019.

    Botvi,AJDE ARGUMENTE?

  • penzionerka

    20:07 // 15. 7. 2019.

    Koliko svojih aviona ima ER SRBIJA?

    • ???

      06:54 // 16. 7. 2019.

      Ima jedan Vazduplohov.

  • BATA

    15:03 // 15. 7. 2019.

    Ovo samo ovi "napredni" mogu da urade.Umesto da su ove pare ulozili u razvoj aerodroma koji je funkcionisao samostalno oni prvo trose narodne pare da ih daju arapima,drugo unistavaju namerno razvoj,zabranjuju zaposljavanje ljudi a prosirenje ljudstva a povecavaju broj linija( namerno).Otvorili kraljevacki a da nema ni jedne avio linije!Zasto namerno unistavaju ovu zemlju a mi gledamo i dopustamo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: