Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 29. 5. 2020.

| Ekonomija

"Air Serbia" od sredine juna ponovo leti iz Niša

Autor:Izvor:
avion air serbia, foto aerodrom konstantin veliki
Normalizacija letova; foto: Aerodrom "Konstantin Veliki"

Sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” ponovo će poletati avioni Air Serbia, saopštila je ova avio-kompanija. Nakon višemesečne pauze zbog pandemije korona virusa, od 16. juna iz Niša se opet može leteti za Nirnberg i Frankfurt.

Nakon Wizz air-a, vraća se i Air Serbia u Niš. Saopštavaju da su dobili odobrenje od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, da ponovo pokrenu letove iz Niša i Kraljeva.

U periodu između 16. i 30. juna iz Niša će biti ponovo pokrenute linije do Frankfurta (Han) i Nirnberga, dok će se posle 1. jula leteti i do Hanovera, Salcburga i Tivta.

Tačan red letenja i nedeljne frekvencije biće uskoro objavljeni na sajtu airserbia.com, najavili su iz avio-kompanije.

Generalni direktor Air Serbia Dankan Nejsmit ovo ocenjuje kao sjajnu vest za putnike iz južne i jugozapadne Srbije, koji su tu novost željno iščekivali.

Tokom protekla dva i po meseca, neprekidno su nam postavljana pitanja u vezi sa tim kada ćemo obnoviti saobraćaj iz ta dva grada. Za sve nas u Air Serbia je veliko zadovoljstvo što mogu da potvrdim da obnavljamo letove od 16. juna iz Niša i od 30. juna iz Kraljeva - navodi Nejsmit.

Direktor Air Serbia kaže i da će raditi na obnovi letova i do drugih destinacija do kojih se letelo iz Niša.

Vrlo brzo će moći ponovo da se sretnu dugo razdvojeni članovi porodica i prijatelji, a za njima će svakako krenuti i poslovni ljudi i turisti - rekao je Dankan Nejsmit.

Iz Aerodroma Srbije podsećaju sve putnike da moraju da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa pravilima koje su nametnule države ka kojima se obavlja avio saobraćaj.

Molimo putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od našeg osoblja. Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada - napominju.

Inače, od sredine jula 2019. godine Air Serbia je iz Niša letela na 12 linija, od koji je jedna, ona za Budimpeštu, ubrzo ukinuta. Reč je o letovima koje subvencioniše Vlada Srbije, a za koje nacionalna aviokompanija nije saopštavala broj prevezenih putnika. Marta ove godine, prvo su ukinuti letovi do Rima i Bolonje, da bi svi letovi Air Serbia i drugih aviokompanija bili potpuno ukinuti zatvranjem niškog aerodroma 18. marta.

Kompanija Ryanair saopštila je da od 1. jula obnavlja 40% pre-kovid letova, ali bez detalja oko niških linija.

Podsetimo, prvi komercijalni let posle korone bio je pre nedelju dana, Wizz air-ov iz Dortmund.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    21:22 // 22. 6. 2020.

    Molim vas da li mozete da sagledate I nas iz Stockholma koji bih voleli da letimo za Nis! A i verovatno ima te statistiku Ryanairovih letova iz Stockholma koji su leteli 2 puta nedeljno i uvek bili puni a li na zalost neznamo pravi razlog njihovog prestanka ! Pa bih vas zamolio da sagledate i nas iz Stockholma koji smo za Nis! A i verujem da nas ima mnogo vise nego od Bratislav e ,Budinpeste itd!

  • Пуна уста беснила

    14:12 // 31. 5. 2020.

    Зар Вам још увек није легла уплата од Сороша за ћирилични сајт? Још немате да платите ту "компликовану процедуру"?

  • Ivan

    12:14 // 30. 5. 2020.

    Let za Ljubljanu za 19.06,je odkazan,a ljudima do juče prodavali karte,sinoć je na mejl stiglo obaveštenje da je let odkazan!
    Šta se dešava?
    Da li je problem u Slovencima?
    Da li oni znaju nešto što mi još neznamo?

    • bdvt bdvt2017

      13:34 // 30. 5. 2020.

      Iz Beograda je AIR SERBIA juče obavila prvi let za Ljubljanu! dakle iz BEG može a iz INI ne! uzeli su novac za paket letova, a lete gde im se prohte, jedino ako ne razmišljaju da vrate deo uzetih para, proporcionalno tome koliko letova realizuju, ali se to sigurno neće desiti! Za Kraljevo je još gora situacija, Uzeli novac za Solun i Beč, leteli svega par puta za Beč, a Soluna više nema nema.

    • Djunta

      18:07 // 30. 5. 2020.

      Pa,koj te cukao u glavu sa djavolom tikve da sadis?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: