Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 30. 1. 2014.

| Ekonomija

“Ajmaks” i “Frukom” čekaju Plan detaljne regulacije

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
ajmaks-prezentacija.jpg
Ovako je bilo na prezentaciji "Ajmaksa" 2007. godine, foto: blic.rs

Dva pompezno najavljivana investitora iz Austrije još nisu počela sa izgradnjom svojih postrojenja u Nišu. U Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj kažu da sve usporava Plan detaljne regulacije Aerodroma.

I dok “Džonson Elektrik” planira skoro pokretanje proizvodnje, iako je poslednji investitor koji je stigao u Niš, “Ajmaks” i “Frukom” još ne mogu da realizuju svoje investicije.

Prvi čovek KLER-a Milan Ranđelović kaže da je problem Plan detaljne regulacije, i da su zbog toga rokovi pomereni.

- Juna meseca prošle godine je doneta odluka o izradi PDR i to se još uvek radi. Prikupljaju se dozvole svih republičkih institucija. I “Ajmaksov” i “Frukomov” projekt su na čekanju usvajanja tog plana - rekao je Ranđelović.

ranđelović Milan Ranđelović, direktor KLER-a, arhivska fotografijaDirektor KLER-a nije precizirao kada bi PDR mogao da bude gotov, ali je naglasio da je investitorima dat rok od 15 dana, nakon usvajanja PDR-a, za dostavljanje elaborata opravdanosti njihovih investicija.

Obe kompanije bi svoja postrojenja trebalo da grade u Radnoj zoni “Sever”, u blizini Aerodroma, gde “Džonson Elektrik” već gradi svoju fabriku.

Iako su i “Ajmaks” i “Frukom” predstavljene kao strane kompanije koje dolaze iz Austrije, kako su Južne vesti pisale “Frukom” je zapravo u vlasništvu dvoje Nišlija, Zorana i Vere Vulić, koji su u Srbiji poznati po kompaniji “Vulić i Vulić”, koja je u stečaju.

Sa druge strane, “Ajmaks” je pregovore o izgradnji kargo centra na niškom Aerodromu započeo još 2007. godine, sa prethodnom garniturom vlasti, a svoje namere i projekat je menjao više puta. Tako se sa 26 hekara zemljišta, koliko su tražili u svom drugom zahtevu, došlo do 8,4 hektara, što je bila i početna ideja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubazni komsija

    11:52 // 19. 2. 2014.

    Proverite da li je Vulic&Vulic u stecaju. Frucom je druga prica, i vecina vocara iz Blačkog, Niškog, Prokupačkog i Kopaoničkog regiona, preko Frucoma plasira proizvode u EU. Nek plaća porez u Nišu :)

  • Radetov komšija

    22:59 // 11. 2. 2014.

    Vlasnik Frucom-a, Permosergasse 23, 5026 Salzburg, Austria je Radojko Vasiljević. Firma je uvek imala 1 radnika i nikada nije imala nikakvu proizvodnju. Rade nema ni para ni namere da nešto ovde radi?

  • bidza

    19:29 // 9. 2. 2014.

    Ti sto rade planove su degenerici i stetocine. 9 godina sm cekao plan na bul. Cara Konstantina.To je leglo korupcije, i generator svih zla u drustvu. Izgubio sam ogroman novac i zelim im sve najgore .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: