Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:12, 3. 1. 2024.

| Ekonomija

Aleksinac dobija sportsko-rekreativni centar "Vašarište", 2 miliona dinara za projektnu dokumentaciju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Zagađenje vazduha Aleksinac; foto: JV
Kažu, u nedostatku prostora za sportske klubove; ilustracija; foto: JV

Pošto u aleksinačkoj Hali sportova nema više dovoljno kapaciteta za sve klubove, zato što su oni brojčano prerasli i školske sale u toj opštini, ali i zbog toga što, kako je istaknuto, Aleksinac nema teren sa veštačkom travom i prostor za koncerte, raspisan je tender za izradu projekta za izgradnju sportsko-rekreativnog centra “Vašarište”, u blizini parka Brđanka i nove Poljoprivredne škole. Procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 2 miliona dinara.

“Vašarište” bi trebalo da obuhvata teren za fudbal sa veštačkom travom oko koga se nalaze tribine, kao i amfiteatar, odnosno letnju pozornicu na otvorenom.

Iz aleksinačke Opštinske uprave navode da je projektom potrebno predvideti i svlačionice, kao i biletarnicu.

Pre početka projektovanja neophodno je uraditi detaljna geološka ispitivanja, obzirom da se teren nalazi u neposrednoj blizini klizišta (na svega 70 metara od granice zone početka klizišta) i projektom predvideti pre svega, odvođenje atmosferskih voda i spuštanje nivoa podzemnih voda na delu terena koji se pokaže kao nestabilan geološkim ispitivanjem i time poboljšati fizičko-mehaničke karakteristike tla i direktno zaštititi najugroženijie stambene i infrastrukturne objekate u neposrednoj blizini - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Letnja pozornica trebalo bi da bude višenamenski projektovana, za održavanje manifestacija, sa od 700 do 1.000 mesta i sa sklapaćim sedištima. Iz Uprave naglašavaju da je neophodno planirati i parking prostor.

Iznad samog podijuma planirati mobilnu krovnu rešetkastu konstrukciju, iza pozornice upravnu zgradu za magacin za smeštaj rekvizita, garderobe glumaca i toalete. Na ulazu u kompleks planirati otvorene perone za čekaonice, biletarnice i nadstrešnice za sklanjanje publike za vreme iznenadne kiše sa stepeništem i prelaznim rampama, posebnu zgradu za toalete - piše u projektnom zadatku.

U sklopu klompleksa mogu se naći i tereni za male sportove, bazeni, površine za igranje dece, zelenilo, lokali i drugo, navode iz Opštinske uprave.

Izabrani ponuđač imaće 30 dana za dostavu projekta od dobijanja lokacijskih uslova i 20 dana od dobijanja rešenja o građevinskoj dozvoli. Rok za podnošenje prijava je 8. januar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petrić Todor

    13:27 // 5. 1. 2024.

    Bacaju pare odnosno trpaju u džepove nekom partijskom tajkunu a ,,Taš" u centru grada im trune jer neznaju da ga rekoinstrišu i naprave višenamenski objekat za primer.
    Ako neki pametnjaković iz opštine čita komentar neka razmisli o ovome pre nego što uludo spucaju naše pare u objekat u nedođiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: