Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 30. 1. 2024.

| Ekonomija

Aleksinčani pitaju da li će klupe imati masažer i grejače, nadležni menjali tender, ali ne i ponuđenu cenu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
klupa i kanta aleksinac
U tenderu naveli kako treba da izgleda klupa, Aleksinčani pitaju da li greje i masira za taj novac; foto: JV

Nakon što su Južne vesti objavile da Opštinska uprava u Aleksincu planira da kupi 7 parkovskih klupa i da je spremna da ih plati 800.000 dinara, građani zaključuju da njihova cena pokazuje da je u pitanju antikvitet, ali pitaju i da li će uopšte smeti da sede na njima. Neki su čak konstatovali da će klupe verovatno imati grejače i masažere, tender je potom izmenjen, ali ne predviđa to što su građani sugerisali, a ni procenjena vrednost klupa nije promenjena.

Možda su to pametne klupe, rade masažu, po potrebi greju i hlade, grle usamljene i pričaju sa njima, pevaju - jedan je od prvih komentara na vest da bi u Aleksincu da nabave nove klupe i da su spremni da ih plate 666.667,00 bez PDV-a, odnosno 800.000 dinara sa uračunatim porezom.

Uglavnom sarkastični komentari nastavili su da se nižu na društvenim mrežama.

Cena sama po sebi govori da je u pitanju antikvitet.

Jel sme da se sedi na njima?

Uz 7 klupa i gratis dobar polovnjak.

Jedan čitalac poslao je i mejl redakciji u kome piše da "kruži priča u gradskim krugovima u Aleksincu" da to neće biti obične drvene klupe, već posebne.

Ide priča da to nisu obične drvene klupe, već navodno klupe koje imaju masažere za zadnjicu i koje takođe mogu i da greju zimi leđa i zadnjicu. Priča se, takođe, da je zamisao ovih klupa besplatna masaža građana, te da to opravdava cenu. Zanimljiv podatak jeste da ukoliko je ova vest istinita, Aleksinac će biti prva Opština u Srbiji koja je svojim građanima obezbedila javnu klupu sa masažerom zadnjice - napisao je jedan čitalac.

Bilo je i kritika da nije važno od čega su i koliko koštaju, već zarada koju donose, da su "savršene za brzo bogaćenje", kao i da bi trebalo da koštaju 8 miliona dinara, jer su građani glasali za one koji su nadležni za njihovu nabavku.

Jedan od konstruktivnih predloga bio je da se ponudi Tehničkoj školi u Aleksincu da maturanti sami naprave klupe i da simbolično to bude njihov maturski rad.

klupa i kanta aleksinac Izmenili deo u tenderu koji se odnosi na konkurenciju i produžili rok za prijave; foto: JV Dan kasnije na Portalu javnih nabavki pojavila se informacija da je Opštinska uprava menjala tender, čak u jednom delu stoji da je "izmenjena struktura cene", ali detaljnim pregledom svih izmena vidi se da cena nije promenjena, kao ni količina klupa koju traže - i dalje stoji da kupuju 7 klupa za 666.667,00 bez PDV-a.

Jedna od vidljivih izmena je da su produžili rok za prijave - umesto do 5. rok je sada 19. februar.

Takođe su zbog kritika koje se tiču konkurencije potvrdili da će izmeniti konkursnu dokumentaciju u delu koji se odnosi na tehničke karakteristike klupa koje traže.

U opisu i specifikaciji javne nabavke tehnička specifikacija, traži se: Nabavka klupe sa naslonom dužine 180-200cm. Klupa je sa metalnom konstrukcijom, a sedišta klupe od drveta, bez rukonaslona (tipa "Urbanparka" - Bečej) ili slične sa istim dimenzijama, izgledom, materijalizacijom i obradom. Pojasnite nam reči "ili slične" s obzirom da u nastavku teksta tražite ISTE dimenzije, izgled, materijalizaciju i obradu, što znači da u javnoj nabavci može učestvovati samo firma Urbanpark, jer ste ovom rečenicom zahtevali potpuno iste klupe kao što su klupe Urbanparka. Ovakvim zahtevom direktno kršite Načelo obezbeđivanja konkurencije i zabrane diskriminacije. Tražimo da se ovaj uslov promeni i da se privrednim subjektima omogući da ponude svoje proizvode koji su sličnih karakteristika - piše u primedbi.

Saglasni smo sa Vašom primedbom. Izvršiće se izmena konkursne dokumentacije - odgovor je Opštinske uprave.

Novinari su pokušali da stupe u kontakt sa nadležnima za ovu javnu nabavku u Opštinskoj upravi, kako bi objasnili zbog čega je produžen rok i zašto su naveli da je "izmenjena struktura cene", a nije, ali se do objavljivanja teksta niko nije javio na dostupne brojeve telefona.

Za tri nedelje trebalo bi da bude poznato da li se i ko sve javio na ovaj tender i koliku je cenu ponudio za klupe, kao i koliko će one na kraju koštati Aleksinčane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:44 // 6. 2. 2024.

    Sramota, trotoari puni rupa, kanalizacija strava, o čemu razmišlja predsednik opštine, neka da obrazloženje cene

  • Nišlija

    10:54 // 31. 1. 2024.

    I naravno, Korali Kraljevo.....

  • Šloser

    09:44 // 31. 1. 2024.

    Ja bih to zašvajsovao za 500€

    • Kovač i potkivač

      13:22 // 31. 1. 2024.

      I ja bih, al s njin matrijal !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: