Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 6. 11. 2019.

| Ekonomija

Ambasador Egipta ponovo najavio avio-liniju Niš - Hurgada

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
egipat
Egipćani se nadaju da će zahtev proći do kraja godine; foto: wikimedia/Anna Zvereva

Let Niš - Hurgada ponovo je tema gradske vlasti i to samo nekoliko meseci, nakon što je, bez jasnih razloga, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo odbio zahtev egipatske avio-kompanije za ovu destinaciju. Ambasador Egipta Amr Alguveilija rekao je da su ponovo spremili dokumentaciju i da se nadaju da će ovog puta zaživeti linija koja bi trebalo da spoji Niš i Egipat.

Niška Gradska kuća danas je primila predstavnike ambasada Palestine, Alžira, Egipta, Kuvajta, Iraka, Tunisa, Maroka i Libije. Teme razgovora, kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, variraju - od privredne saradnje, obrazovanja do predloga za uvođenje novih linija sa niškog aerodroma ka Aziji i Africi.

ambasador Ambasador Egipta se nada drugoj šansi; foto: S. M.Dok Bulatović nije precizirao koje su eventualne destinacije o kojima će se pregovarati, egipatski ambasador uverava da je dokumentacija spremna za liniju Niš - Hurgada. Ista ona linija koju je Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj odbio, a o čijim razlozima do danas ne odgovaraju novinarima Južnih vesti.

Nadamo se da ćemo ove godine dobiti dozvolu za let Niš - Hurgada. Razgovarali smo juče sa direktorom preduzeća Aerodromi Srbije i sa gradonačelnikom Niša, tako da ćemo da apliciramo još jednom. Ta linija bi pružila neverovatne mogućnosti i ne samo da turisti lete iz Niša u Egipat, već i da ljudi iz Egipta lete u Srbiju i to u Niš - kaže ambasador Alguveilija.

Podsetimo, prema nepotvrđenim informacijama, Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj je odbilo zahtev komapnije FlyEgypt, po savetu samog Ministarstva saobraćaja.


“Čvršće pritajateljstvo i privredna saradnja”

ambasadori Predstavnici 8 ambasada istovremeno došli u Niš; foto: S. M.Predstavnici ambasada 8 zemalja Azije i Afrike jedinstveni su u stavu da je ideja ovakvog okupljanja u Nišu da se pospeši saradnja između Srbije i njihovih matičnih zemalja. Kažu da je ideja da se obnovi prijateljstvo koje je postojalo pre nekoliko decenija.

Direktor Regionalne privredne komore Aleksandar Milićević kaže da je u fokusu ipak privreda.

Nije slučajno da je 8 ambasadora došlo u Niš. To je vid jednog posebnog interesovanja regiona Severne Afrike i Bliskog Istoka, a naročito za firme koje sarađuju ili planiraju da sarađuju sa ovim zemljama - podvlači Milićević.

Dodaje da će se razgovrati i o problemima, a kao najveći od njih su carinske poteškoće.

Kao deo poseta, gradonačelnik Bulatović će sa ambasadorima obići nišku Tvrđavu, ali i fabriku Jumis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    21:53 // 6. 11. 2019.

    Najbolje do Nairobija sigurno ce linija biti prepuna,sve ostale ugasite,Nislije bas vole safari!

    • Joca

      10:16 // 7. 11. 2019.

      Nišlije vole safari a migranti vole Niš. Stignu brže, u većem broju.

  • Sasa

    18:02 // 6. 11. 2019.

    Otvorite liniju do Atine kakva Hurgada da zapatimo neke viruse posle nam nece pomoci nikakve vakcine!

    • Stojko

      21:41 // 6. 11. 2019.

      A ko ce posle da leti iz Beograda do Atine ako se uvede let iz Nisa? Cuti tu i gledaj kako se unistava aerodrom u tri poteza.

    • Petar

      10:12 // 7. 11. 2019.

      Za viruse manje-više, može da bude ali ne mora. Meni se čini da je to nova migrantska ruta. Da migranti lepo i brzo stignu u Niš. Bezbednije nego gumenim čamcima.

  • Срба

    15:00 // 6. 11. 2019.

    Нека лете до Каира- да бар може да се преседа даље. Хургада не спада у главне аеродроме. Мада, и ово је опет замазивање очију Нишлија којима је аеродром отела држава и уништава га наочиглед.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: