Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 3. 9. 2023.

| Ekonomija

Američka firma gradiće solarnu elektranu kod Vranja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
paneli
Solarna elektrana na 250 hektara; foto: flickr.com/Oregon Department of Transportation

Kompanija Sunflow south iz Beograda, koja je u vlasništvu firme iz Sjedinjenih Američkih Država, gradiće solarnu elektranu snage od 3 MW u selu Soderce kod Vranja, a Gradska uprava oglasila je javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije za tu elektranu.

Javni uvid trajaće do 15. septembra, a biće okačen i na internet sajtu grada, a kako stoji na sajtu on se organizuje zbog upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine i očekivanim efektima planiranja.

Pravna i fizička lica mogu podneti primedbe i sugestije u pisanoj formi na pisarnici Gradske uprave u Uslužnom centru sa naznakom za Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave Vranje - stoji na sajtu grada.

Solarna elektrana Gornje livade prema prvim detaljima obuhvata područje od oko 249,22 hektara, a krajem jula 2023. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i direktor kompanije Sunflow south Onur Gedik potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Investitor se obavezuje da izgradi solarnu elektranu pod uslovima koji budu utvrđeni građevinskom dozvolom u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i drugim relevantnim podzakonskim aktima, kao i da plaća godišnju nadoknadu Gradu u iznosu od 1% bruto prihoda od ostvarene prodaje električne energije - rekli su iz Grada.

Vlasnik firme registovane u Beogradu je Sunflow energy corporation iz Amerike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe le tvor Niš

    23:33 // 3. 9. 2023.

    Da li sada smete da tražite vezu između ove kompanije i SNS (AV) ili je možda i ovo deo Milenijum grupe? Ukoliko i ovo napadnete, odoše donacije drugima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: