Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 20. 11. 2020.

| Ekonomija

Anketom na gradskom sajtu Prokupčani biraju projekat koji je prioritet za narednu godinu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Anketa za projekat koji građani biraju okačena na sajtu Prokuplja; Foto: Lj. M.

Rekonstrukcija i opremanje dečijih igrališta, izgradnja azila za pse, promena klupa i rekonstrukcija parkova u Prokuplju, samo su neki od predloga za koje Prokupčani mogu glasati u anketi koja je postavljena na gradskom sajtu. Predlog koji dobije najviše glasova biće razmatran na javnoj raspravi budžeta za 2021. godinu.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da je ovo prvi put da se građani na ovakav način pitaju koji su prioriteti u radu gradske vlasti, da se na ovaj način želi čuti i mišljenje običnih ljudi i šta su po njima prioriteti na kojima treba raditi u godini pred nama. park u Prokuplju Jedan od ponuđenih projekata je uređenje parkova i popravka klupa; Foto: Lj. M.

Smatramo da građani najbolje znaju i vide šta je u njihovom okruženju prioritet i čime bi trebalo da se pozabavi gradska vlast. Predlog koji dobije najveći broj glasova biće razmatran i planiran za realizaciju u 2021. godini, ali ćemo i ostale predloge koje nam pošalju građani pažljivo razmotriti i sve ćemo rešavati po prioritetima u narednom periodu – kaže gradonačelnik Aranđelović.

Tvrdi da gradska vlast poštuje mišljenje svojih sugrađana i da će svaki predlog za koji se proceni da je od javnog interesa biti sagledan.

Iako je za većinu građana ovo pozitivna novina jer će sada lakše moći da se uključe u proces donošenja odluka o prioritetima i svojim potrebama, neki smatraju da im se pitanjima koja su izdvojena u anketi nameću prioriteti i smatraju da grad ima mnogo veće probleme od ponuđenih. Gradski trg u Prokuplju Za građane rekonstrukcija gradskog trga jedan od prioriteta; Foto: Lj. M.

Zar nije normalno da se u parku poprave klupe? Pitam se kakva je to investicija ili da grad ima azil za pse, to su osnovne stvari. Očekivao sam da će u anketi biti ponuđeni predlozi koji se tiču mnogo većih problema, poput izgradnje parkinga jer je to veliki problem u centru grada ili uređenja gradskog trga, a o popravci ulica i da ne pričamo jer je infrastrukturno grad potpuno propao, vrlo malo se ulaže – kaže Prokupčanin Aleksandar Ilić.

On dodaje da je popunio 4. stavku u anketnoj listi i upisao svoje predloge, ali smatra da su oni trebali biti ponuđeni kao zasebni jer bi bili vidljiviji i dobili više glasova.

Anketa je anonimna, a glasanje traje narednih 7 dana, do petka 27. novembra do 10 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    23:19 // 20. 11. 2020.

    Ulice su u jako losem stanju. Bukvalno u celom gradu nema jedna jedina normalna ulica. Sve prekrpljeno i raspadnuto. Znaci to mora da bude prioritet.

  • Slavko Jankovic

    20:10 // 20. 11. 2020.

    1) Treba omalati zgradu načelstva i vratiti divne lavove gore sa obe strane sata (koje su bugari odneli) i srediti park oko cele zgrade.

    2) kuću u kojoj je Živojin Mišić prvo stanovao obeležiti velikom tablom; kuću u kojoj je kasnije živeo pretvoriti u muzej (i staviti na internet).

    3) izbaciti parking iz centra, skloniti taksiste dalje.

    4) postaviti klupe u svim parkovima i na 'Isaru.

  • Milisav

    19:10 // 20. 11. 2020.

    Skolu da adaptiraju.To ce svi Prokupcani da podrze.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: