Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 26. 11. 2014.

| Ekonomija

“Ariva Litas” i “Ćurdić” ostaju na već dodeljenim linijama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus-medosevac-novo.jpg
"Ćurdić" i dalje prema Popovcu i Medoševcu, arhivska fotografija

I naredna tri meseca na relacijama prema Durlanu, Čalijama, Bulevaru Nemanjića, Železničkoj stanici i pojedinim selima saobraćaće prevoznici iz Požarevca i Beograda.

Na javnoj nabavci koja je sprovedena kao pregovarački postupak pomenuta dva prevoznika bili jedini ponuđači.

Tenderska komisija je pregledala prijave. Njihove su bile jedine. Uslediće detaljniji pregovori da vidimo da li još možemo da korigujemo cenu u našu korist i najverovatnije već do kraja dana ćemo i zaključiti ugovore - kaže direktor Direkcije Saša Petronijević.

Paket linija 2 “Ariva Litas” će voziti za oko 70 miliona dinara ili 148 dinara po kilometru, dok je “Ćurdić” za Paket linija 3 ponudio cenu od 53,5 miliona dinara ili 149 dinara po kilometru.

Novi ugovori stupiće na snagu 1. decembra i važiće, kao i aktuelni, naredna 3 meseca ili kraće.

Naime, razlog za potpisivanje ovakvih ugovora su žalbe prevoznika na prvi tender koje su upućene Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača.

Za sada nemamo nikakav odgovor od komisije. Čuli smo da su pretrpani raznim žalbama, ali nadamo se pošto je reč o javnoj nabavci velike vrednosti da će brzo reagovati. Do tada imaćemo ovakve javne nabavke na 3 meseca - objašnjava Petronijević.

Inače, pakete linija 1 i 4 već voze “Niš ekspres” i JP “Aerodrom”, ali je zbog sumnje da su tenderi bili namešteni Građanski nadzornik tražio njihovo poništenje i podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal prijavu protiv gradonačelnika Niša i izvršnog direktora Direkcije ja javni prevoz.

Direktor Petronijević je odbacio nezvanične informacije da je policija po nalogu Tužilaštva već tražila dokumentaciju u vezi sa spornim tenderima, ali kaže da to očekuje ukoliko je prijava poslata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:02 // 26. 11. 2014.

    Odgovornost za namestanje tendera moraju da prihvate oni koji su gurnuli gradjanima ruku u dzep.Zoki tender ce kad tad odgovarati

  • građanin

    19:41 // 26. 11. 2014.

    Tako je to kad svaka šuša ispred svog imena i dela stavi naziv EKSPERT pa što je najcrnje sam poveruje da je nekakav crni ekspert a politikanti ga tapšu po ramenu a on jado
    živa štetočina i rasipnik

  • Goran Nis

    19:07 // 26. 11. 2014.

    Sta je sa odgovornoscu gradonacelnika u vezi tendera?Moza svaki autobus samo da se dogovore.Ovo je vec ujdurma SNS prema gradjanima.Svi pricaju o preuzimanju odgornosti .AKO VAM JE DOBRO ONDA NISTA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: