Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 20. 10. 2016.

| Ekonomija

“Aster tekstil” zapošljava svake nedelje, radnici zadovoljni

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
aster1-JV
Nova zapošljavanja svake nedelje; foto: JV

Operateri za šivenje, pakovanje, krojenje, peglanje, kontrolu kvaliteta, samo su neke od pozicija u okviru fabrike “Aster tekstil” u Nišu za koje se, kako kažu u ovoj fabrici, traže radnici. Oni koji već nose uniforme turske kompanije kažu da su zadovoljni uslovima i platom.

aster5-JV Radnici zadovoljni poslom; foto: JVZa pomenuta radna mesta, kako kažu u “Asteru”, nisu neophodni nikakvi posebni uslovi, niti  prethodno radno iskustvo, već je potrebno samo to da kandidati budu voljni za rad.

Zapošljavamo radnike koji imaju završenu i osnovnu i srednju školu, a godine nisu bitne. Konkurs je otvoren stalno, a detalji se mogu naći na našoj Fejsbuk stranici - objašnjavaju iz ljudskih resursa.

Prema njihovim podacima, u “Asteru” trenutno ima 312 zaposlenih, a u planu je da do kraja godine bude 500 radnika.

Svake nedelje imamo nova zapošljavanja. Akcenat je trenutno stavljen na pozicije koje su u proizvodnji kako bi se što pre napravio i ojačao što bolji temelj čitave organizacije - kažu oni.

aster4-JV 2.000 zaposlenih u narednim godinama; foto: JVRadnici “Aster tekstila” sa kojima su razgovarali novinari, kažu da su zadovoljni platom i uslovima rada.

Tanja (25) u “Aster tekstilu” radi od početka septembra. Dnevno upakuje dve do tri kutije komada odeće. Oko nje su, kaže, uglavnom kolege njenih godina pa je i sama atmosfera na poslu prijatna.

Radim od početka meseca, zadovoljna sam, dobro mi je ovde. Radim u dve smene, prvu i drugu. Zadovoljna sam i platom - priča Tanja.

Kako su mnogi rekli, do posla su došli direktnom prijavom za posao ili putem sajta “Infostud”, na kome je takođe aktivan konkurs. 


Za tursku investiciju zaslužna pozitivna energija Nišlija

aster2-JV Direktoru najviše odgovara gostoprimstvo Nišlija; foto: JVIsmail Kočali direktor “Aster tekstila” rekao je u sredu tokom zvaničnog otvaranja fabrike da će ona do 2018. godine zaposliti 2.000 radnika i da će moći da bude primer uspešnog poslovanja u Srbiji.

Ova fabrika je pre šest meseci bila ruina, a mukotrpnim i intenzivnim radom pretvorena je u modernu fabriku - kaže Kočali.

Govoreći o tome zašto je za fabriku izabrao baš Niš, Kočali je rekao da mu se dopala energija grada i ljudi.

Gostoprimstvo Nišlija i pozitivna energija imala je veliku ulogu u mojoj odluci da baš ovde investiram. Nakon skoro godinu dana rada sa ponosom želim da kažem da verujem u potencijal Nišlija - priča direktor.

aster3-JV Od zapuštene hale do moderne fabrike; foto: JVPrema podacima koji su novinarima predstavljeni “Aster tekstil” je osnovan 1993. godine kao porodična firma za modni dizajn i proizvodnju u Turskoj, a danas u toj zemlji predstavlja jednu od vodećih kompanija u sektoru tekstila. Po obimu izvoza nalazi se među prvih 8 tekstilnih kompanija u Turskoj.

Navodno ostvaruje promet od 100 miliona evra na godišnjem nivou, a neki od klijenata su najpoznatiji svetski brendovi poput "Marks&Spencer"-a , "Zare", "Manga", "H&M"-a i drugih…

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Violeta Cvetanovic

    12:41 // 6. 8. 2021.

    Ja sam bez komentara. Samo bih Postavila jedno pitanje. Kako doci do vas. Da bi se prijavila za poso. Majka sam cetvoro dece. Na biro sam. Nigde nisam radela.

  • Andjelina Asanovic

    20:39 // 12. 7. 2020.

    Samohrana sam majka sa 4 dece htelq bih da radim kod vas brzo ucim samo neznam sv da napravim ostavicu vam moj kontakt tel pa me me molim vas kontaktirqjte ili mi na email posaljite pa cu ja popuniti unapred hvala moje ime j3 andjelina i ozbiljno mi je hitno potreban poso. Srdacan pozdrdav i unapred hvalq

  • Milica Sotirov

    14:07 // 15. 5. 2020.

    Poštovani..Imam iskustvo u tekstilu radila sam sedam godina u Benetonu potreban mi je posao odgovorna sam nemam iskustvo sa mašinama.Moj posao je Bio: vodila sam posao na liniji organizovala posao,kontrola kvaliteta,uz sve to znam da sijem ručno,da pakujem,seckanje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: