Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 14. 5. 2013.

| Ekonomija

Austrijski “Frukom” planira fabriku u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
frukom
Ilustracija

Veliki prerađivač voća i povrća koji uglavnom posluje sa balkanskim zemljama planira otvaranje fabrike u Nišu, najavio je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

On je pojasnio da je “Frukom” poslao pismo o namerama gde piše da se planira otvaranje fabrike za preradu voća u kojoj bi bilo zaposleno stotinak Nišlija.

- U jednom delu fabrike planirana je hladnjača za skladištenje voća i povrća, a u drugom delu vršiće se prerada istih i plasiranje na strano tržište. Ovo je jedna od ozbiljnijih investicija i doprineće razvoju poljoprivrede - rekao je Slavković.

Nije precizirano kada će ova investicija biti realizovana, a “Frukom” osim u zemljama bivše Jugoslavije, posluje i u Češkoj i Poljskoj. Kompanija je osnovana 1996. godine u Salzburgu i uglavnom se bavi uvozom i izvozom smrznutog voća.

slavkvic Ljubivoje Slavković, arhivska fotografijaSlavković je rekao da je i “Ajmaks”, koji odavno planira izgradnju kargo centra na niškom Aerodromu, poslao još jedno pismo o namerama. Ovog puta austrijska kompanija traži manju površinu za izgradnju kargo centra.

- Umesto ranijih 26 hektara zemljišta ovog puta traže 8,4 hektara. Ova kompanija planira da zaposli najmanje jedan procenat stanovništva od ukupnog broja građana sa teritorije opštine Crveni krst zapošljenih u privredi. Vrednost investicije je 18 miliona - rekao je Slavković.

“Ajmaksu” će, kako je pojasnio zamenik gradonačelnika, biti pružena poslednja šansa, a prvu šansu, prema najavama Slavkovića, dobiće jedna velika svetska kompanija koja je svoje pismo o namerama uputila 30. aprila ove godine.

Iako nije precizirano o kojoj je kompaniji reč, najavljeno je da se planira izgradnja fabrike u Ulici Vazduhoplovaca do kraja godine i upošljavanje oko 1000 ljudi. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smrda Mudic

    16:03 // 12. 7. 2013.

    Ljudi ajmo malo realno, sve za sta se uhvati taj novinar pravnik i privrednik, to se ovom gradu posreci.

  • disa

    16:32 // 11. 7. 2013.

    Dobar posao. Odvedes 2-3 firme u stecaj,otpustis ljude, izvuces pare- milione, vratis se u zemlju kao heroj-investitor,jos uzmes od drzave 4-10 hilj eur po radniku. To je Srbija i njena privreda

  • tmujo

    10:42 // 7. 6. 2013.

    imamo hladnjacu koja godinama tavori i voca u okolini koliko hoces jos da neko stvarno zeli da se nesto doprinese gradu i privredi bilo bi i rezultata,ovako ispada nemaju kad od razmisljanja ko ce gde

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: