Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 17. 4. 2019.

| Ekonomija

Avioni ponovo lete iz Niša do Malmea

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
wizz air
Ponovo do Malmea iz Niša; foto: V. K.

Svi oni koji žele da lete za Malme sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki", mogu to da urade od danas 17. aprila, jer je kompanija Wizz Air ponovo uvela avio-liniju od Niša do ovog švedskog grada.

Posle skoro 4 meseca, danas u 10:55, ponovo je sa niškog Aerodorma “Konstantin Veliki” odleteo šareni WizzAir-ov avion ka Malmeu.

Ova mađarska kompanija bila je prva koja je ukinula let iz niške vazdušne luke nakon što je prošle godine država preuzela vlasništvo nad Aerodromom “Konstantin Veliki”.

Dok je za pojedine poklanjanje aerodroma bio glavni razlog za ovakav potez Wizz Air-a, nadležni u gradu i resornom Ministarstvu saobraćaja su to pravdali ekonomskim potezima kompanije i trenutnim tržištem.

Ipak, nakon kratke pauze avioni ponovo lete za Malme.

Oni će na ovoj liniji saobraćati, kako je ranije najavljeno, sredom i nedeljom, a od sredine septembra ponedeljkom i petkom.

Na sajtu mađarske kompanije moguće je rezervisati karte do ovog švedskog grada, a najjeftnija je 35 evra.

Podsetimo, ukidanje linije za Malme najavljeno je septembra 2018, a realizovano početkom 2019. Prvi avion za Malme sa Aerodroma "Konstantin Veliki" poleteo je juna 2015. godine.

Ova niskotarfina kompanija trenutno iz Niša leti ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu, a liniju ka Ajndhovenu su zatvorili. Od novembra su pokrenuli i liniju Niš - Beč.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Petrovic

    17:17 // 18. 4. 2019.

    Dragi moji, sve to lepo sto se neke linije opet vracaju, ali zalosno je sto se ne vraca linija Eindhoven - Nis, jer to je veliki promasaj za sve nas sa Juga Srbije, jer kako je ukinuta ta linija svi mi iz Holandije, Belgije, Nemacke, to jest iz BENELUXA, sada putujemo do Sofiju ili Skoplje to je veliki gubitak i vama i nama. Ja bih vas zamolio da pokrenete akciju za povratak linije Eindhoven - Nis

  • Posmatrac

    17:49 // 17. 4. 2019.

    Let, let....... do narednog otkazivanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: