Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 9. 12. 2014.

| Ekonomija

Avionom iz Niša do Bazela

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sajt
Niški aerodrom u zvaničnoj ponudi "Wizz Air"

Mađarska avio-kompanija “Wizz Air” dva puta nedeljno leteće iz Niša do Bazela, a karta u jednom smeru sa svim taksama početkom jula, kada kreću letovi, može da se nabavi po ceni od oko 1.700 dinara.

Ugovor između niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” i poznate “low cost” avio-kompanije potpisan je u zgradi Vlade Srbije, a Nišlije će imati priliku da put Švajcarske avionima kompanije “Wizz air” lete od 3. jula.

Niški aerodrom se već nalazi na spisku aerodroma sa kojih lete popularni roze-ljubičasto-beli avioni mađarskog avio-prevoznika.

Cena karte u jednom pravcu iz Niša do Bazela je početkom jula 1.699 dinara sa svim taksama, dok je povratna karta 5.699 dinara, zbog nešto većih aerodromskih taksi na švajcarskom aerodromu.

Ukoliko se neko odluči da leti u avgustu ili septembru, sudeći prema cenama sa zvaničnog sajta, moraće da izdvoji između 3.000 i 10.000 dinara. Karte mogu da se kupe samo za period od 3. jula do 23. oktobra.

potpis Ugovor potpisan u zgradi Vlade Srbije, foto: Facebook Zoran PerišićAvioni će saobraćati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom u prepodnevnim satima, a let do Bazela traje nešto više od 2 sata.

Podsetimo, sa ovom avio-kompanijom se već duže pregovara. Zbog njenog dolaska, ali i privlačenja drugih “loukostera” snižene su i cene aerodromskih taksi, a nabavljena i je i nova oprema za sletanje i odleđivanje aviona i piste.

Sa niškog aerodroma redovnih letova nema od kraja oktobra 2013. godine.


Aerodrom na tromeđi

Avioni iz Niša sletaće na aerodrom koji opslužuje švajcarski grad Bazel, a nalazi se na teritoriji Francuske pored grada Miluza.

Kako piše portal Fly from Niš, osim ova dva grada služi i obližnjem nemačkom gradu Frajburgu. Aerodrom, poznat pod nazivom "EuroAirport", funkcioniše kao jedinstveno aerodromsko preduzeće ali sa tri sektora, svaki sa svojim kodom. Švajcarski je BSL, francuski MLH i nemački EAP.

Avio-kompanije mogu da biraju na koji će sektor "leteti" u zavisnosti od bilateralnih sporazuma koji imaju sa tri zemlje. "Wizz Air" će iz Niša leteti do francuskog sektora (MLH), isto kao što leti i iz Beograda ili Tuzle.

Putnicima je to, međutim, potpuno svejedno pošto oni stižu uvek na isti aerodrom i mogu slobodno da se kreću u sve tri države, s obzirom na to da je Švajcarska, iako ne i članica Evropske unije, deo Šengenske zone za koju državljanima Srbije nije potrebna viza.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nezaposlen

    20:44 // 11. 12. 2014.

    Ljudi mi nemamo para ni do Prokuplja autobusom

  • kursum-ljuti

    01:48 // 11. 12. 2014.

    Nis-Petrvograd,Nis-Moskva,Nis-Sochi(jer mnogo gradjevinaca j.Srbije radi u Rusiji).Pritom iz Sofije i Skoplja ne postoji jeftin let za Rusiju!Nis-Kaljingrad(na 60km je od Poljske, Litvanie i Belorusie

  • Kursum-ljuti

    01:36 // 11. 12. 2014.

    Wizz da razmisli o povremenoj liniji jan-februar Nis-Antalija(Srpski,Sofiski
    ,Skopski fudbaleri idu na pripreme+navijaci).Nis-St.Petersburg,Nis-Prag,Nis-Kalamata(juzna Grcka) i naravno Nis-Napulj!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: