Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 19. 9. 2011.

| Ekonomija

BAT Vranje donirao Poljoprivredni fakultet

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
bat poljo fak

"British American Tobacco" Vranje donirao je Laboratoriju za duvan, duvanske proizvode i dodatne sirovine Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu aparatom „STME” vrednim 5.000 evra.

- Duvanski proizvodi, i dim i ekstrat, sadrže veliki broj komponenti najčešće u koncentracijama čiji je odnos jedna čestica na milion ili milijardu čestica dima, odnosno na nivou ppm-a ili ppb-a. I u tako niskim koncentracijama ove komponenete su veoma značajne za kvalitet proizvoda, a posebno za njegov mogući uticaj na zdravlje potrošača i zagađenost okoline. Analize takvih medija zahtevaju posebnu i vrlo sofisticiranu opremu kao što je ovaj aparat za mikro-ekstrakciju. Zahvaljujemo se kompaniji British American Tobacco, koja nam je omogućila da budemo jedna od samo pet laboratorija u Srbiji koje imaju ovaj aparat i jedina laboratorija u Srbiji i regionu koja će ga koristiti u svrhe ispitavanja kvaliteta hrane i duvanskih proizvoda - rekla je dr Miroslava Nikolić, šef Katedre za tehnologiju ratarskih proizvoda.

Nova oprema unaprediće kvalitet istraživanja, osavremeniće svakodnevni rad laboratorije i pružiti mogućnost izvođenja specifičnih ekspertskih analiza. Aparat su svečano pustili u rad Mihau Serkies, novi generalni direktor fabrike BAT Vranje i dr Miroslava Nikolić.

- Donacija je motivisana željom da pomognemo jednoj od najkredibilnijih institucija za ispitivanje duvana i duvanskih proizvoda na ovim prostorima. Kao kompanija koja je uložila značajna sredstva u modernizaciju proizvodnih pogona u fabrici u Vranju, svesni smo benefita koje donose savremene tehnologije; zato smo, za potrebe laboratorije, obezbedili tehnologiju koja je u skladu sa najvišim svetskim standardima - rekao je Mihau Serkies.

British American Tobacco South-East Europe d.o.o. je deo kompanije British American Tobacco, najinternacionalnije duvanske grupacije na svetu, osnovane 1902. godine. Kompanija posluje na preko 180 tržišta i zapošljava oko 60 hiljada ljudi širom sveta. U Srbiji je prisutna od 1996. godine, a nakon privatizacije Duvanske industrije Vranje, postala je jedan od najznačajnijih stranih investitora, i najveći britanski investitor u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: