Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 21. 5. 2012.

| Ekonomija

"BAT" optimizuje proizvodnju u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370_490x370-BAT
foto: cigarettesreporter.com

Kompanija "British American Tobacco" Vranje pristupila je reviziji postojećeg modela poslovanja sa ciljem optimizacije raspoloživih proizvodnih resursa.

Neophodno je postići ravnotežu između poslovnih ciljeva kompanije i svih onih subjekata na koje poslovanje utiče. Promene nastale revizijom postojećeg modela najviše će se odraziti na organizacionu strukturu unutar fabrike, kao i na broj zaposlenih, saopšteno je iz ove kompanije.

Revizija će obezbediti dugoročni održivi razvoj, kroz kontrolu troškova, povećanje fleksibilnosti i brže prilagođavanje dinamičnim tržišnim uslovima u Srbiji. 

Rezultati revizije će biti poznati do kraja meseca juna 2012. godine.

Tokom proteklih osam godina od privatizacije Duvanske industrije Vranje, kompanija "British American Tobacco" je u Vranje investirala više od 110 miliona evra, čime je znatno premašena investicija na koju se obavezala privatizacionim ugovorom iz 2003. godine.

U međuvremenu, kompanija je izvršila i lokalizaciju proizvodnje vodećih internacionalnih BAT robnih marki u fabrici u Vranju. 

"British American Tobacco" Vranje će pristupiti procesu redefinisanja poslovanja primenjujući najviše standarde društveno odgovornog poslovanja, imajući u vidu interese svih uključenih strana, zaposlenih, poslovnih partnera i lokalne zajednice.

Kako bi svi radnici koji budu obuhvaćeni promenama bili zbrinuti na najbolji mogući način, kompanija je obezbedila socijalni program, u čijoj izradi je učestvovao tim kompetentnih stručnjaka. Planirana je isplata otpremnina po važećem Kolektivnom ugovoru, a koje značajno premašuju iznose predvidjene srpskim Zakonom o radu.

- Želja nam je bila da čitav proces revizije učinimo potpuno transparentnim. Stoga su u procesu, od samog početka, bili ravnopravno uključeni predstavnici zaposlenih, koji su za nas najbitniji partneri u ovom procesu. Želja nam je da obezbedimo održivi razvoj kompanije imajući u vidu ekonomske, a naročito regulatorne izazove u eksternom okruženju. To su, ujedno, i ključni razlozi zbog kojih smo bili prinudjeni da prilagođavamo i model poslovanja. Brže prilagođavanje uslovima tržišta zahteva od nas da ostanemo dosledni jasnim poslovnim principima, briga o kupcu, potrošaču, lokalnoj zajednici, ali pre sve svega briga o zaposlenima - izjavio je Mihau Serkies, generalni direktor fabrike BAT Vranje a.d.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DS

    22:23 // 5. 7. 2012.

    Tesko onima koje belosvetska mafija i olos zbrinjava.To je moje misljenje o njima.

  • ivan tasic

    16:39 // 21. 5. 2012.

    Tacno je da se daju solidne otpremnine,ali je i tacno da ovi sto ostanu moraju da rade kao crnci da nadoknade manjak ljudi koji su otpusteni.Ustvari najtuznije je sto otpustaju radnike koji su u proizvodnji ali elitu odnosno menadzere niko ne dira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: