Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 25. 11. 2013.

| Ekonomija

Bane Jovanović smenjen u "Putevima Srbije"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović

Nakon pisanja Južnih vesti o kršenju zakona prilikom imenovanja Branislava Jovanovića za člana Nadzornog odbora JP "Putevi Srbije", Vlada Srbije ga je smenila sa te funkcije.

U rešenju Vlade koje je potpisao premijer Ivica Dačić nisu navedeni razlozi za smenu.

Ipak, imajući u vidu da je Jovanović smenjen samo 4 meseca nakon što je imenovan, a da je tome prethodio zaključak Agencije za borbu protiv korupcije o kršenju zakona njegovim imenovanjem, gotovo je izvesno da je to bio razlog za novu odluku Vlade. Branislav Jovanović Ostao samo sa jednom funkcijom; Branislav Jovanović

Podsetimo, kako su Južne vesti ukazivale, Jovanović je jula ove godine izabran za takozvanog "nezavisnog člana" Nadzornog odbora "Puteva Srbije" suprotno Zakonu o javnim preduzećima.

Naime, zakon zabranjuje da se na toj funkciji nađe neko ko je nosilac političke funkcije, dok je Branislav Jovanović član Užeg predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

Kao naknadu za članstvo, kako je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, Branislav Jovanović je mesečno dobijao 43.000 dinara.


Jovanović: "Južne vesti" pokušale da me reketiraju

Nezadovoljan zbog smene, Branislav Jovanović je na konferenciji za novinare URS-a za to okrivio Južne vesti, koje je nazvao "informativnim smećem".

Lider URS-a je ocenio da se sve to radi pod lažnim izgovorom borbe protiv korupcije.

- U stvari smo mi jedini borci protiv korupcije i kriminala. Ja sam na to više puta ukazivao i izložen sam, eto, tim pritiscima - rekao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da je zapravo namera medija bila da se od njega "naplati reket".

- Ovde se ne radi o korupciji, niti se radi o istrazi. Ovde se radi, jednostavno, o pritisku.. da se plati reket, da se da reklama - rekao je Jovanović.

Tužba protiv Južnih vesti Podaci sa sajta Višeg suda u NišuVredi pomenuti da je Branislav Jovanović krajem maja 2013. godine tužio glavnog i odgovornog urednika Južnih vesti Predraga Blagojevića zbog "urušavanja časti i ugleda", tražeći 800.000 dinara odštete na ime "pretrpljenog duševnog bola".

Ipak, tužbu je povukao bez obrazloženja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciceron Zaplanjsky za "Milana"

    13:37 // 28. 11. 2013.

    Pravi intelektualac kao član stranke pokušava da da doprinos u struci iz koje ima i zvanje i znanje.Mislim na ta radna mesta koja su pripala SPO-u 97.Političke funkcije pripadaju licima bez struke.

  • Dragan

    13:30 // 28. 11. 2013.

    Neko spomenu direktore. Pa čovek je "silan", zajedno sa gradonačelnikom. Evo i sada "vrte li vrte" da na mesto jednog od Zavoda postave (zadrže) ličnost koja ni kom smislu ne zadovoljava uslove.

  • slavica

    08:33 // 28. 11. 2013.

    A kad ce biti smenjen sa funkcije U direkciji za izgradnju grada....zna se sta je i kako radio i jos je tu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: