Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 14. 12. 2021.

| Ekonomija

Belopalanačkom "Komnisu" izvršitelji ponovo popisali dva vozila zbog dugovanja radnicima

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
smećar
Popisan kamion smećar; ilustracija; foto: Lj. F.

Zbog dugovanja radnicima za neisplaćene zarade, a po izvršnim rešenjima Osnovnog suda u Pirotu, javni izvršitelj popisao je dva vozila Javnog komunalnog preduzeća Komnis iz Bele Palanke, a kako kaže advokatica Kristina Milić koja zastupa radnike, ukoliko do kraja nedelje ne bude postignut dogovor o isplati potraživanja, vozila će se oduzeti i prodati.

Pre samo dve sedmice izvršitelji su belopalanačkom preduzeću najpre oduzeli pa vratili kamion i automobil, nakon što je postignut dogovor o izmirenju dugovanja prema preduzeću iz Gadžinog Hana.

Sada se kao izvršni poverioci prema tom preduzeću javljaju radnici, a potraživanja su, kaže advokatica koja zastupa više od 10 radnika, oko 10.000 evra.

Kamion smećar i kamionet "fiat ducato" su popisani, a da li će i biti oduzeti i prodati kako bi radnici naplatili dugovanja, znaće se do kraja nedelje.

U pitanju su izvršenja po tužbi radnika za zarade i još neka potraživanja. Videćemo da li ćemo postići neki dogovor do kraja nedelje, ako ne, vozila idu na prodaju. Stavljene su markice na vozilima, nisu oduzeta dok se ne oglasi prodaja. Nismo ih oduzeli da bi imali sredstva za rad - kaže Milićeva.

Ponuda rukovodstva Komnisa čeka se do kraja nedelje, a potraživanja radnika se uvećavaju svakog dana, jer se i kamata svakodnevno obračunava, pa dugovanja tog preduzeća svakodnevno rastu.

Inače, pred Osnovnim sudom u Pirotu u toku je preko 20 postupaka izvršenja prema Komnisu zbog dugovanja radnicima, a određenom broju radnika se duguje i 7 plata. Radnici kažu da ne pamte da je stanje u firmi bilo ovakvo i da je poslednjih godinu dana najgore stanje koje oni pamte.

Račun Komnisa je 162 dana uzastopno u blokadi, od 5. jula ove godine, a ukupan iznos blokade je skoro 17 miliona dinara.

I pored lošeg poslovanja, pre samo dvadesetak dana to preduzeće je na tenderu kupilo traktor sa priključnim mašinama koji je firmi FPM Agromehanika iz Boljevca plaćen oko 4,89 miliona dinara sa PDV-om.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca Vatogasac

    21:47 // 17. 12. 2021.

    Sve je to oterano u Rinj na platažu oraha i obuka radnika se vrši ...Juga iz Komnis je na obuku..!

    • Mala Moskva

      03:03 // 25. 12. 2021.

      Samo polako opasno je kad se Rinski gumenjak pocipeli ,ali svemu dodje kraj pa ce i njima Mala Moskva

  • MilosNis

    01:30 // 15. 12. 2021.

    Ja prvenstveno krivim radnike iz samo jednog razloga, zasto sto su isli da rade bez para? Zna se zakon ako ne isplate do 25og u mesecu platu za prethodni tad obustavljamo rad dok se ne isplati sta se duguje. Sve je po zakonu. A sta je sa doprinosima??? Govorim iz licnog iskustva, tuzio firmu za dugovanja oko 240000dinara plus doprinosi sudija mi rekao niste trebali da radite bez plate!

  • Darko Đorđević

    20:03 // 14. 12. 2021.

    I treba da propadne firma!
    Zalosno za pojedine poštene radnike, a za ostali ološ i treba. Svakako nemamo kontejnere za smeće, ili su postojeći prepuni i neispražnjeni, voda za piće stalno neispravna i mutna, ili je uopšte nema. Bitno da oni šalju račune za plaćanje, a ne pružaju nikakvu uslugu. Tako da svakako nema štete i ako propadnu, bar neki neće imati odakle više da kradu.

    • Bivsi komunalac

      00:32 // 18. 12. 2021.

      Oni vise i nemaju radnike,samo partijski kadar kojima je svejedno da li primaju platu ili ne,ionako ne rade nista

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: