Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 5. 5. 2020.

| Ekonomija

Belopalančani krenuli sa sređivanjem fabrike za novog investitora

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
radnici
Krenulo sređivanje orunulog objekta; foto: Opština Bela Palanka

Kako bi austrijski investitor krenuo sa proizvodnjom volana za automobile u Beloj Palanci, lokalna samouprava krenula je sa rekonstrukcijom objekta bivše belopalanačke fabrike FEMID koji će Austrijancima biti dat na korišćenje na 3 godine. Predsednik Opštine Goran MIljković najavljuje da će radovi trajati oko dva i po meseca, nakon čega će fabrika početi sa proizvodnjom.

Objekat će bez javne licitacije dobiti na korišćenje austrijska kompanija TGM services sa sedištem u Šladmingu koja je u Palanci osnovala ćerku firmu TGRS, a prema ranijim najavama, proizvodnja volana za automobile trebalo bi da krene od juna meseca.

Austrijanci će otvoriti radna mesta, a Opština se obavezala da sredi oronuli objekat i taj posao koji će se finansirati novcem svih građana, vredan skoro 100 miliona dinara, na tenderu je dobio niški konzorcijum 3 firme - Viners, Pro metan i Kvadel.

Viners je u Beloj Palanci već dobio posao rekonstrukcije Doma kulture, a sa Pro metanom u Nišu grade socijalne stanove. radnici Posao vredan skoro 100 miliona dobio niški konzorcijum; foto: Opština Bela Palanka

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je lokalna samouprava, nakon dolaska Trendeksa, uspela da obezbedi još jednog investitora, a nije propustio priliku da pomene i predsednika Srbije Aleksadra Vučića.

Zahvaljujući velikoj podršci predsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da dovedemo drugog investitora i nastavimo proces ekonomskog razvoja opštine. Radovi će trajati oko dva i po meseca i nakon toga kompanija TGRS krenuće sa radom u ovom proizvodnom pogonu gde će uposliti 100 radnika - rekao je Miljković.

U Beloj Palanci će se u novoj fabrici proizvoditi volani i druge komponente za potrebe svetskih proizvođača automobila, kaže Miljković, a u drugoj fazi investicije austrijska kompanija će izgraditi fabriku u industrijskoj zoni Murica 1, gde bi, prema najavama Miljkovića, trebalo da se uposli novih 250 radnika. miljković Radove obišao i predsednik Opštine; foto: Opština Bela Palanka

To bi, prema njegovim rečima, trebalo da se dogodi do kraja naredne godine, a kako kaže, lokalno rukovodstvo intenzivno radi na pregovorima sa drugim investitorima jer u industrijskoj zoni Murica 1 ima 8,5 hektara dostupnog zemljišta.

Podsetimo, zgrade nekadašnje fabrike FEMID u vlasništvu su lokalne samouprave.

Predsednik Opštine Goran Miljković nekoliko puta je korigovao broj radnika koji bi trebalo da dobiju posao u novootvorenoj fabrici.

Najpre je bilo 500 radnika do kraja ove godine, da bi se krajem prošle godine predsednik ispravio - 100 radnika će dobiti posao ove godine, ostalih 400 do kraja 2021. godine.

Sredinom januara, nova licitacija brojem zaposlenih, ali znatno manja - posao u fabrici auto-delova imaće 350 Belopalančana i to do kraja naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tigrovac

    18:37 // 7. 5. 2020.

    Sjajne slike,pitanje za juzne vesti,jel se ovako nose maske???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: