Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 3. 3. 2011.

| Ekonomija

Beneton registrovao firmu u Srbiji

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti, Blic

NIŠ - Italijanska kompanija Beneton registrovala je pre nekoliko dana svoje predstavništvo u Srbiji.

Inače ovo je već druga Benetonova firma u našoj zemlji. Jedna, "Beneton", registrovana je u Agenciji za privredne registre 25. oktobra 2005. godine, dok je ova druga "Beneton Srbija" u bazu APR upisana pre desetak dana, 25. februara. Osnivač ovih preduzeća je "Beneton International" iz Luksemburga, ali su oba registrovana u Beogradu.

Niški gradonačelnik Miloš Simonović kaže da je srpska firma Benetona registrovana u Beogradu a ne u Nišu jer još uvek nije potpisan kupoprodajni ugovor.

- Do potpisivanja kupoprodajnog ugovora oni ne mogu da registruju firmu u Nišu - prenosi Medijski istraživački centar Simonovićevu izjavu.

Prema pisanju Blica, gradonačelnik Niša Miloš Simonović potvrdio je posle nedavnog sastanka sa predstavnicima kompanije italijanske kompanije da će finalni ugovor biti potpisan sredinom aprila i da će već polovinom maja početi proizvodnja u pogonima "Niteksa". Beneton će, kako je ranije najavljeno, u Nišu uposliti čak 2.700 ljudi, za šta je od Vlade Srbije dobiti 9.000 evra po zaposlenom.

Planirano je da se proizvodnja pokrene na placu i u objektima fabrike "Niteks", kao i da "Beneton" u Niš dovede svoje kooperante - dobavljače, i uspostavi saradnju i sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima ove kompanije. Proizvodnja će biti namenjena prvenstveno izvozu, a planirano je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike iznosi 72 miliona evra, piše Blic.

- Beneton namerava i da jedan deo objekata "Niteksa" rekonstruiše, dok će hale koje ne zadovoljavaju njegove standarde i potrebe proizvodnje srušiti i izgraditi nove. U njima će biti instalirana potpuno nova oprema - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Grad Niš će pružiti maksimalnu administrativnu podršku u realizaciji investicije (pribavljanje neophodnih dokumenata i dozvola), a pomoći će i u rušenju hala, koje ne zadovoljavaju potrebe "Benetona", kao i u raščišćavanju terena.

Plan je da slobodna carinska zona bude proširena na lokaciju "Niteksa", u čijem okviru će se formirati i kancelarija carine kako bi se olakšala i ubrzala carinska procedura, s obzirom da će proizvodnja biti namenjena izvozu, rečeno je Blicu.


"Beneton" samo na papiru

Zanimljivo je da iako osnovana pre 6 godina, preduzeće "Beneton" iz Beograda, prema podacima APR, u 2007, 2008. i 2009. godini nije imalo nijednog zaposlenog, a da za te tri godine nije imalo ni promet na računu, niti ima web sajt.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Levu

    14:08 // 29. 3. 2011.

    Benetton je svoje firme registrovao u Beogradu:
    1. Benetton je u opstini Palilula - Beograd,
    2. Benetton Serbia - opstina Stari Grad - Beograd

    Toliko o Dinkicevoj decentralizaciji i PRAZNIM PRICAMA.

    Jedan deo poreza placace se i gradu Beogradu, taman posla da s firma registruje u Nisu.

    B R U K A !!!!!!

  • irena

    21:06 // 5. 3. 2011.

    Da smo cekali na gradonacelnika na ovo,nikad ne bismo ni doziveli ovolike investicije u gradu.Svi ovi investitori su zahvaljujuci ministarstvu ekonomije dosle u nas grad!!!

  • Marko

    09:02 // 5. 3. 2011.

    Mlađan Dinkić je za 8 meseci uradio više za Niš od svih naših gradonačelnika u proteklih 10 godina! PODRŠKA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: