Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 5. 4. 2023.

| Ekonomija

Beogradska firma dobila posao energetske efikasnosti Doma kulture u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dom kulture
Ponovljeni tender završen; foto: Lj. F.

Čak sedam ponuda bilo je na tenderu na kome se tražio izvođač radova na energetskoj efikasnosti zgrade Doma kulture u Pirotu, a iako njihova ponuda nije bila najpovoljnija, izabrana je ona beogradske firme MITO Progress & Construction.

Najpovoljnija je bila ponuda firme ITM -VM iz Velike Plane koja je iznosila oko 19,4 miliona dinara, ali je ona odbijena jer su u prethodne tri godine bili ugovorna strana koja je u nekom poslu raskinula ugovor, a taj posao je isti na koji su se i sada javili - energetska sanacija pirotskog Doma kulture i prvi tender koji je raskinut, zbog čega je i ponovljena javna nabavka.

Naime, nakon zaključenja Ugovora od 13.12.2022. godine, ponuđač ITM-VP DOO Velika Plana se istog dana obratio Naručiocu dopisom br. 29/2022-2 od 13.12.2022. godine, kojim je obavestio Naručioca da, nakon detaljnog obilaska Doma kulture i pregleda svih ugovorenih pozicija, a imajući u vidu obim posla koji treba izvesti, odustaje od podnete ponude i ugovora, odnosno da jednostrano raskidaju ugovor - piše u obrazloženju.

Dve ponude su bile neprihvatljive jer su bile iznad procenjene vrednosti od 21,6 miliona dinara sa PDV-om, a od četiri preostale kao ekonomski najprihvatljiva izabrana je ponuda firme iz Beograda koja je iznosila oko 20,8 miliona dinara.

Ugovor još nije potpisan, a ponuđači koji su učestvovali na tenderu moći će protiv te odluke podneti zahtev za zaštitu prava.

Podsetimo, radovi se delimično finansiraju kroz budžetski fond Srbije, odakle je za te radove, kako je bilo rečeno početkom jula prošle godine, opredeljeno 11,6 miliona dinara.

Gradski energetski menadžer Bojan Ivković je prilikom potpisivanja ugovora sa Ministarstvom rudarstva i energetike rekao da je plan da radovi krenu što pre, kako bi se predupredio eventualni novi skok cena materijala i usluga.

Zameniće se stolarija, radiće se izolacija fasade, kao i još neki manji radovi u podstanici - rekao je tada Ivković.

U toku su radovi i na rekonstrukciji zgrade Doma vojske, koja sa zgradom Doma kulture čini zajedničku infrastrukturnu celinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: