Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 13. 1. 2017.

| Ekonomija

“Besplatan” novogodišnji koncert Nišlije koštao 5 miliona

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
jelka pare
Na Novu godinu ode mnogo para; ilustracija, foto:Flickr/Howard Lake

Iako je Klub privrednika Nišu “poklonio” koncert “Bijelog dugmeta”, ostale “tehnikalije”, uključujući binu, koncertnu opremu, ali i obezbeđenje i vatromet, Grad su koštale skoro 5 miliona dinara.

Dok je Klub privrednika dao pare za bend, Niš je iz budžeta izdvojio oko 2,5 miliona za sve ono što je neophodno da se održi koncert na Trgu kralja Milana.

Tako je Niški kulturni centar (NKC) u ime Grada sklopio ugovor sa beograskom firmom “Sky Solution” koja je obezbedila binu, LED ekrane, čeličnu konstrukciju, ali i ozvučenje.

Anketa

Za 450 baterija vatrometa, 75 članova obezbeđenja, 20 zadrugara za pomoćne fizičke poslove, plinske grejalice za binu, zaštitnu ogradu, ali i hotelski smeštaj za izvođače, kako piše na Portalu za javne nabavke, plaćeno je skoro 2,5 miliona dinara. To je gotovo za 500.000 dinara više od procenjene vrednosti NKC-a.

Iako je, prema Zakonu o javnim nabavkama, NKC dužan da Upravi za javne nabavke i Državnoj revizorskoj instituciji dostavi izveštaj zbog čega je došlo do odstupanja od planirane vrednosti i zašto je ugovorena znatno viša cena, ova kulturna ustanova to do danas nije učinila.

Inače, za ove usluge je NKC potpisao ugovor sa agencijom “Whipart”, u kojoj je prokurista Ivan Matejević, inače urednik kulturnog programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je 2014. na tenderima “nabacivao” svirke bendovima koje je zastupala ova agencija, inače u vlasništvu njegove ćerke Smiljane Matejević.


Grad nije bio human?

Iako su iz Gradske kuće isticali kako Doček ima i “humanu notu”, Grad nije bio taj koji je donirao novac u humanitarne svrhe već je to učinio Klub privrednika.

Poštujući nameru Grada da tradicionalni doček na Trgu ove godine ima i humanu notu, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji izašli su nam u susret i obezbedili donaciju od milion dinara za NURDOR, za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu - rekli su tada u Graskoj kući.

Za razliku od NKC-a koji je za Doček “bez benda” platio 4.948.000, večerašnji doček Pravoslavne nove godine u Parku Svetog Save, na kojem će nastupiti pobednica Evrovizije Marija Šerifović, koštaće čak 2 miliona manje, a tim parama biće plaćen izvođač, bend, bina, ostvetljenje, ozvučenje i 3D projekcija sa pravoslavnim motivima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neda janjic

    22:55 // 15. 1. 2017.

    Zato vaspitaci u Nisu,nisu primili platu i to prvi deo decembra.Svuda u svetu ljudi rade 12 meseci,i za te mesece prime plate,pa cak negde i 13 platu,samo vaspitaci rade 12 meseci,a prime za 11 meseci platu i to sa kasnjenjem.

  • žika

    20:08 // 13. 1. 2017.

    A dal je i onaj raniji Bregovi'ev ya koji su govorili da je poklon gradu zaista bio besplatan?

  • Superhik

    19:13 // 13. 1. 2017.

    Sto je grad potrosio i moje pare za neku pevaljku? Bolje da su za te pare ocitili grad od snega i leda! Kao po obicaju sve je nakaradno postavljeno, sneg se ne custi a za pevaljku ima pare. Sto bi Kesic rekao XXdale

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: