Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 17. 10. 2019.

| Ekonomija

Besplatne kartice za besplatan prolazak naplatnih rampi oko Niša

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Bulatović gradska karta
Karte stižu na kućnu adresu; foto: JV/V.M.

Nakon što su mnoge Nišlije negodovale što će se putarine, posle postavljanja novih naplatnih rampi, naplaćivati na ulazima u grad, gradonačelnik Niša Darka Bulatovića najavljuje da će vozači auto-put oko grada moći besplatno da koriste uz specijalne kartice. Sve Nišlije koje imaju automobile imaće pravo na kartice, a kako kaže gradonačelnik, neće plaćati njihovu izradu i dobiće ih na kućnu adresu.

Besplatno će prolaziti oni koji uđu ili izađu kod malčanske, matejevačke i komrenske petlje (Niš sever), kao i ispod Kazneno-popravnog zavoda (Niš jug). naplatna rampa Otvaranje novih naplatnih rampi najavljena za 1. novembar; foto: M. Z.

Na naplatnoj rampi Nais ima 11 propusnih kanala, novim režimom na svim petljama oko Niša imaćemo 16 propusnih kanala koji će omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na auto-put i bržu komunikaciju - ispričao je Bulatović.

Konkurisanje i preuzimanje biće besplatno, najavio je Bulatović, a o proceduri će Nišlije moći da se informišu u narednim danima, na sajtovima Grada i Puteva Srbije.

Nove naplatne rampe, prema ranijim navama Puteva Srbije, trebalo bi da budu spremne za otvaranje do 1. novembra. Kada one budu počele da rade, biće uklonjene naplatne rampe Nais i Doljevac.

Podsetimo, novi punktovi za naplatu na ulazima u Niš se uveliko grade, a iz Puteva Srbije su najavili da će biti spremne u novembru. Nišlije su u anketi Južnih vesti ocenilie da su one štetne za vozače, jer će stvarati saobraćajne gužve i iziskivati dodatne troškove za one koji bi od jednog do drugog kraja grada da, kao i do sada, odu auto-putem.

U komentarima je upravo bilo predloga da se uvedu besplatne kartice za vozače iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Pejčić

    23:58 // 26. 10. 2019.

    Da li to znači da kada moja žena vozi naš auto i ide preko auto puta plaća putarinu jer je auto registrovan na moje ime i moja slika je na kartici?

  • Niko

    21:15 // 21. 10. 2019.

    Sada ce putarina Bg-Ni za automobil biti 40din veca a za kamion 120din ta razlika ce morati da se ugradi u cenu proizvoda koja se isporucuje u Nis. Takodje proizvod koji dolazi iz Nis bilo da su to, cigare, zacini, namestaj ili meso ce biti skuplji za taj deo kolaca jer niko nece zeleti da gubi 40 ili 120 din po isporuci.
    O tome da deo autoputa koji prolazi kroz gradsko zemljiste a da grad ne dobi

  • Pera ložač

    00:54 // 21. 10. 2019.

    Ljudska glupost je nedokučiva i ne merljiva - gde li će nas odvesti ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: