Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 8. 4. 2019.

| Ekonomija

Bez velike rasprave usvojen rebalans leskovačkog budžeta

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
budžet
Odbornci izglasali predlog, foto: B. A.

Prvim ovogodišnjim rebalansom leskovački budžet umanjen je za 220 miliona dinara, te sada iznosi oko 4,2 milijarde dinara. Do smanjenja je došlo jer će se umesto projektovanih 400 miliona, uzeti manji kredit. Odbornici nisu dugo raspravljali o ovom predlogu.

Umesto kredita od 400 miliona dinara, Grad će uzeti nešto manji - 180 miliona dinara koje će se potrošiti na sređivanje gradskog trga, aslfaltiranje ulica i rekonstrukciju vodovodne mreže.

Do smanjenja je došlo zbog toga što će neki od ovih projekata raditi u naredne 2 godine, te nije potrebno uzimati ovoliko novca u 2019. Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, Leskovac novac usmerava ka javnom interesu.

Gledamo da sve što radimo bude za dobrobit naroda. Kvalitet života naših sugrađana može biti postiignut samo upravljanjem koje podrazumeva odgovornost, efikasnost i transparentnost - rekao je Cvetanović.

On je naveo projekte koji su urađeni u prethodnom periodu, ali i one koji će se raditi ubuduće, a za šta će se trošiti novac poreskih obveznika.

Jedinu zamerku imao je odbornik SPS Dragan Savić koji je rekao da je 20 miliona za medije mnogo, jer ne postoji kontrola kako se troši taj novac.

Rebalans budžeta ne donosi ništa dramatično i ja ga ne vidim kao nešto loše. 220 miliona manje zaduženja ništa neće promeniti u planovima i tu ništa nije sporno. Ono što sam ja primetio je da se za medije izdvaja 20 miliona dinara, što mi nije srazmerno u odnosu na neke druge grane - rekao je Savić.

Inače, za ovaj predlog glasalo je 53 od 59 odbornika. Deo leskovačke opozicije danas bojkotuje rad lokalnog parlamenta.

Podsetimo, projektovani budžet Leskovca za 2019. godinu, koji su nakon žustre raspave usvojili odbornici, iznosio je 4,45 milijardi i bio je veći u odnosu na onaj iz 2018. godine. Ipak, ovim smanjenjem, ukupni prihodi će u 2019. godini biti manji nego u 2018.

Iako se godinama unazad organizuju javne rasprave o tome kako i na koji način bi trebalo trošiti novac poreskih obveznika, Leskovčani su nezainteresovani i na rasprave uglavnom ne dolaze.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: