Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 9. 12. 2022.

| Ekonomija

Bioskop u Blacu menja zastarelu opremu digitalnom, vrednost oko 80.000 evra

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace
Za opremanje bioskopa u Balcu nabavlja se oprema vredna 80.000 evra; Foto: Lj. M.

Stara i dotrajala oprema bioskopa u Blacu, koji važi za jedan od najvećih u Toplici sa kapacitetom preko 500 sedišta, biće zamenjena novom, savremenom digitalnom opremom koja će omogućiti Blačanima gledanje najnovijih filmova svih formata.

Za ukupno 9.429.167 dinara bez PDV-a, Blace će dobiti savremeni laserski projektor sa odgovarajućom optikom, računar za upravljanje laserskim projektorom, nosač projektora, komplet za povezivanje na postojeći novi audio processor, uređaj za besprekidno mrežno napajanje, audio procesor filmskog zvuka, ali i 1.000 komada 3D naočara za odrasle kao i 2.000 naočara za decu.

Javnu nabavku sprovodi Kulturni centar Drainac u Blacu u čijem sastavu se nalazi i bioskop, a novac je obezbedio Filmski centar 6 miliona, dok će se ostatak finansirati iz lokalnog budžeta. bioskop u Blacu Bioskopska sala u Blacu uskoro dobija novu opremu; Foto: Kulturni centar Drainac

Zbog zastarele opreme mi nismo u mogućnosti da imamo najnovije projekcije, jer sadašnji filmovi nisu istog formata koje sadašnja oprema ne podržava. Nabavkom opreme građani će moći da vide najnovija ostvarenja iz filmske industrije. Opremanje bioskopa bi trebalo da se završi početkom 2023. godine i biće to jedini bioskop u Toplici sa digitalnom opremom za puštanje najnovijih filmova -kaže Ema Popović, direktor Kulturnog centra Drainac u Blacu.

Konkurs za nabavku digitalizacije bioskopa u Blacu otvoren je do 13. decembra, a najpovoljniji ponuđač će biti dužan i da obezbedi montažu svih ponuđenih sistema na već postavljene instalacije, puštanje u rad i podešavanje sistema kao i obuku korisnika.

Tražena oprema mora u potpunosti da zadovoljava minimalne tražene tehničke karakteristike, a rok isporuke je 90 dana od dana zaključenja Ugovora- kaže se u javnom pozivu.

Plaćanje se vrši avansno 80% po potpisivanju ugovora, dok će ostatak Naručilac izvršiti u roku od 10 dana od dana isporučene opreme i izvedenih radova, a garantni rok na isporučenu opremu i radove ne može biti kraći od dve godine od dana puštanja opreme u rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • komedistan

    11:47 // 9. 12. 2022.

    SkyShowTime,Netflix,Disney..,piratski sajtovi,aplikacije,torenti...oni bacaju pare na bioskope uemsto na lecenje dece i odraslih.

  • Ivan

    11:19 // 9. 12. 2022.

    Ko li će u Blacu da ide u bioskop?
    Njima samo rakije dajte!!!

  • qgo

    09:44 // 9. 12. 2022.

    Ponovo radi bisoskop a i Pantelija je ukusan...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: