Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:03, 15. 4. 2015.

| Ekonomija

Birokratija odložila otvaranje supermarketa "Lidl"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
lidl
"Lidl" tek 0d 2017. godine; Foto: Flicker.com (Thomas Schlosser)

Iako je veliki nemački trgovinski lanac “Lidl” u Nišu otkupio dve lokacije za izgradnju svojih objekata još pre 3 godine, marketi bi mogli da budu otvoreni tek u 2017. godini.

Prilikom kupovine parcela širom Srbije “Lidl” je najavljivao da će sa radom u Srbiji početi 2015. godine.

Međutim, kako je za N1 izjavio ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, zvanično otvaranje ovog lanca supermarketa u Srbiji ne treba očekivati pre 2017. godine.

Kako je rekao Ljajić glavni problem je birokratija. Ministar je pojasnio da "postoji birokratija i šuma propisa, kao i preklapanje nadležnosti i korupcija na lokalnom nivou".

Sve se to popravlja i sistem se dograđuje. Tvrdim da ćemo uspeti taj ambijent značajno da popravimo - rekao je Ljajić.

buduci lild Na placu u Duvaništu radovi otpočeli odavno; Foto: Arhiva JVOd ukupno 15 lokacija širom Srbije na kojima je bila planirana izgradnja “Lidl” marketa, 12 lokacija je spremno, dok se za 3 čeka donošenje Zakona o konverziji zemljišta.

Ako mi do kraja godine to završimo oni će onda početi da grade tih 15 objekata. Jedan objekat je na 2.000 kvadrata - kaže Ljajić.

Podsetimo, “Lidl” je 2012. kupio zemljište nedaleko od nekadašnjeg “Brikolaža” u niškom naselju Duvanište. Godinu dana kasnije ovaj nemački investitor je otkupio zemljište nekadašnje kasarne Apelovac, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da su Nemci zainteresovani i za treću lokaciju.

Kako su ranije najavljivali iz ove kompanije, njihova ideja je bila da u istom danu otvore sve markete u svim srpskim gradovima. Ekonomisti očekuju da će u "Lidl"-u cene biti niže i 40 odsto

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • MIKI

    08:41 // 16. 4. 2015.

    bivsi dom ucenika u kojem je trenutno odpad sekundarnih sirovina je odlicna lokacija za LIDL ...al nema ko da predlozi ...objekat trune I propada a na odlicnom mestu.bio bi najposeceniji LIDL

  • Ништа ново

    20:58 // 15. 4. 2015.

    Један од највећих тргов.ланаца каже да у Нишу касни са отварањем због корупције и бирократије ! У граду глади и сиротиње то никоме изгледа не смета !?

  • bivsi investitor

    17:28 // 15. 4. 2015.

    Bio sam investitor u Nisu od 2004 do 2009. godine. Pet godine sam utrosio na gradjevinsku dozvolu za poslovni objekat u zoni servisa i skladista.Mogao bi da napisem knigu o metodama ucenjivanja. UZAS

    • sudija

      11:16 // 16. 4. 2015.

      A zasto nisi tu ucenu prijavio nadleznom ministarstvu? Ako si tada cutao, cuti i sada.

    • bivsi investitor

      13:03 // 16. 4. 2015.

      Sudijo problem je u tumacenju zakona. Prijavljivao sam gde sam stigao. Obijao sam pragove zastitnika gradjana i ostalih sluzbi sve sam radio samo nisam davao mito. Cekao sam po 6 meseci neki potpis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: