Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 17. 6. 2019.

| Ekonomija

Bivši direktor Aerodroma: Izveštaj o poslovanju demantuje sve spinove i laži

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
aerodrom
Đurđanović odgovorio Kneževiću; foto: FB strana Aerodroma

Izveštaj o poslovanju niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u 2018. godini, koji je objavila Nacionalna kolicija za decentralizaciju, podigao je buru u javnosti. Zašto izveštaj nije dostupan na sajtu Aerodroma prema rečima aktuelnog v.d. direktora Dušana Kneževića pitanje za bivše rukovodstvo, a njegov prethodnik Vladica Đurđanović tvrdi da je izveštaj skinut nakon njegovog odlaska kako bi se sakrili postignuti uspesi.

NKD je analizirajući izveštaj koji javnosti nije bio dostupan dok ga oni nisu objavili, naglasio da on pokazuje da je niška vazdušna luka 2018. godinu završila u minusu, da je smanjena neto plata radnika, a da su povećana davanja za Nadzorni odbor.

U TV duelu jutarnjeg programa N1, aktuelni v.d. direktora Aerdorom Niš Dušan Knežević demantovao je određene navode NKD-a, a za to što izveštaj o poslovanju za 2018. godinu nije objavljen, odgovornost je prebacio na one koji su upravljali aerodromom pre njega.

Poslednji izveštaj koji se nalazi na sajtu je za prvi kvartal 2018. godine, a zašto nije objavljen za drugi kvartal iste godine ja zaista ne znam, to je pitanje za menadžment koji je bio ovde dok je Grad bio osnivač. Netačna je tvrdnja da se sa objavljivanjem prestalo kada je Republika preuzela Aerodrom, jer prestalo je do 6. meseca kada je osnivač još bio Grad - rekao je Knežević.

Međutim, bivši direktor Đurđanović tvrdi da se su izveštaji o poslovanju u prva dva kvartala 2018. godine, što je zapravo prvih 6 meseci, bili na sajtu, ali da je izveštaj za drugi kvartal skinut nakon što je Republika preuzela aerodrom.

Izveštaj je povučen sa sajta aerodroma odmah po dolasku Kneževića. Razlog zbog čega je sklonjen taj izveštaj je činjenica da je JP Aerodrom Niš poslovao pozitivno u prvoj polovini 2018. godine i on sam po sebi demantuje sva spinovanja i laži koje godinu dana govore razni državni zvaničnici, a ponavljaju ovi “izvođači radova” u Nišu - rekao je Đurđanović.


Primopredaja sprečila objavu izveštaja?

Direktor Aerodroma Dušan Knežević V.d. direktor Aerodroma prebacio loptu na bivše rukovodstvo; Foto: V. MilićV. d. direktor Knežević kaže da izveštaj za treći kvartal 2018, što je period kada je i on bio u direktorskoj fotelji, nije objavljen, jer nije izvršena zvanična primopredaja dužnosti sa prethodnim direktorom.

Moram da napomenem da sam na dužnost stupio sredinom avgusta prošle godine. Prethodni menadžment je odbio da izvrši primopredaju dužnosti. Primopredaja se jednostavno još nije desila. Izveštaj za treći kvartal je urađen, ali zbog sistematičnosti i provere dokumenta on nije objavljen - rekao je Knežević.

Ipak, Đurđanović kaže da je on išao da potpiše primopredaju kada je primio rešenje o prestanku radnog odnosa, ali tvrdi da papiri nisu bili spremni.

Za ovih skoro godinu dana preduzeće nije pripremilo dokumenta za primopredaju što je dužno po internim aktima preduzeća i pravilniku. Niti me je ko pozvao, niti imam bilo koji kontakt sa bilo kim sa aerodroma, tako da i pored moje dobre volje nisam imao priliku, a ni mogućnost da tako nešto potpišem - rekao je Đurđanović.

Iako je i on svojevremeno dok je bio u direktorskoj fotelji, izbegavao da medijma dostavlja dokumentaciju o poslovanju i radu aerodroma, odbijao da odgovara čak i na žalbe Poverenika za informacije od javnog značaja, bivši direktor sada nema dilemu zbog čega periodični izveštaji nisu objavljeni.

Odgovor je jednostavan - kad se ne objave izveštaji, tada može da se spinuje i laže. To su nepobitne činjenice i u slučaju izveštaja i primopredaje - kaže Đurđanović.

Završni izveštaj za prošlu godinu koji je objavio NKD pokazuje gubitak od oko 13 miliona dinara, a Đurđanović tvrdi da izveštaji za prvu polovinu godine koji nisu objavljeni, pokazuju uspešno poslovanje.

Da se, kako kaže, ne bi sve svelo na prepucavanje, dostavlja izveštaj o poslovanju za prvih 6 meseci 2018. godine.

Možete ga preuzeti - ovde.

Podsetimo, aerodrom je poklonjen državi juna 2018, a novo rukovodstvo i zvaničan prelaz u ruke države desilo se avgusta 2018.

Let za Malme je ukinut, pa vraćen, leta za Dizeldorf više nema, a rukovodstvo aerodroma pojačao je nekadašnji direktor Radisav Radojković, akter afere oko mahinacija na niškom aerodromu, kasnije oslobođen.

"Novi dan" televizije N1 od Aerodormu "Konstantin Veliki"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    15:18 // 18. 6. 2019.

    Knezevic je u prethodnom rukovodstvu bio totalno nebitan i odbacen, tuzio se za mobing kao gnjida i tek doveden kao zrtveno jagnje da bi predao aerodrom, a i nije imao drugog izbora

  • BATA

    08:48 // 18. 6. 2019.

    Kada nesto unistavas uvek su prethodni krivi.i.Zastita izdajnika i rusilaca Srbije ,a tek naseg grada, je tema koja se sprema i za najavljene izbore.Neverovatan licni interes govori sta nas ceka.U redu je da verujemo ali nije u redu da kada vidimo kako nesto propada i dalje podrzavamo.Nema verovanja na recima a delo ce se ubrzo desiti,potpis koji ceka Evropa.Ko ce umesto njega parafnuti?

  • Dejana

    23:07 // 17. 6. 2019.

    Sve mi je bilo jasno kad je na konferenciji za medije govorila Zorana Mihajlovic, kako aerodrom treba da predje u drzavne ruke, a iza nje stajao g-din Djurdjanovic i seretski se smeskao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: