Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 15. 2. 2021.

Boravak u vrtiću na jugu najskuplji u Aleksincu - od ove godine mesečno košta i više nego u Beogradu

vrtić Aleksinac jedna od najnerazvijenijih opština, ali najskuplja za boravak dece u vrtiću; ilustracija; foto: B. Stamenković

U svim predškolskim ustnovama na jugu Srbije roditelji plaćaju 20 % pune cene vrtića, ali je ta ekonomska cena najveća u Aleksincu, pa je i boravak skuplji u ovoj maloj nerazvijenoj opštini, nego u većim gradovima na jugu. Ove godine mesečna usluga je još poskupela, iznosi oko 6.200 dinara, što je skuplje i od cene čuvanja dece u vrtićima u Beogradu. Prosek za vrtiće na jugu je 4.000 dinara mesečno, a najmanje u Leskovcu, oko 3.700.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Остоја С.

    09:24 // 15. 2. 2021.

    Родитељи су већ тужили вртић Лане у Алексинцу ,зато што годинама против законито наплаћује превисоку цену услуга.Директорки то није довољно него је ове године поново поскупела вртић. Иначе, СКАНДАЛОЗНО је шта деца добијају например за то, за ужину чоколадне бананице( од 5 динара), здрава храна. И тако даље... што је за једну независну инспекцију.

  • Filozof

    11:28 // 15. 2. 2021.

    Ekonomski tigar za nasu decu. Da nema sefa AVackog klana i njegovih fabrika sada nam Svedjani ne bi zavideli a u Evropi ne bi bili lideri u necemu, neznam tacno u cemu ali ako Zvoncica kaze onda je to tako ...
    Ekonomsla cena vrtica:
    Stokholm - 13.782 din
    Aleksinac - 30.923 din
    Prosecna plata:
    Stokholm - 308.590 din
    Aleksinac - 39.455 din.

  • Riki

    09:24 // 15. 2. 2021.

    Tako je sve je tačno najskuplji vrtić u R. Srbiji, s tim što su roditelji u aleksinačkom vrtiću i u obavezi da početkom svake godine budu donatori igračaka za vrtić tj. da uplate određenu sumu novca na račun vrtića.Dobijete uplatnicu i ugovor o donatorstvu novca ukoliko ne pristanete da budete donator vaše dete nema pravo da se igra igračkama u vrtiću da ne zaboravimo i to

  • Харач

    11:24 // 15. 2. 2021.

    Деца за те паре не добијају ништа. Тријажа на улазу готово да не постоји, нема воћа, месо на кашичицу, уместо тога слаткиши за ужину(чоколадне бананице и сл.).
    За то време се организују семинари по бањама и Златибору свака 3 месеца.
    Али нико то озбиљно не контролише!?!

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    11:28 // 15. 2. 2021.

    Deca dobijaju bananicu(!!!!), od najgoreg mogućeg koncentrovanog belog šećera!
    E, Srbi, srbi, da, da, to su nečija, TUĐA DECA....
    E, Srbi, Srbi....svetlosne godine vas dele od normalnih naroda

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    09:55 // 15. 2. 2021.

    I treba da poskupi.
    Uzmite samo i uporedite prosečnu zaradu u Akeksincu i Beogradu.
    TAKO, uostalom prema svemu uopšte u društvu KAKO RADI OVA VLAST, cene za vrtić trevaju biti najskuplje n.a. jugu Srbije a posebno u: Aleksincu, Babusnici, Trgovištu, Bosilegradu, Surdulici, Gadzinom i Vladicinom Hanu, Beloj Palanci, Blacu, Merošini, Svrljigu, Knjaževcu, Doljevcu, .....

  • daca

    10:08 // 15. 2. 2021.

    nije problem cena jer nije to nista preterano skupo u odnosu na sve ostalo ali konkretno u pirotu ako niste clan partije ili nemate neka poznanstva NEMATE NIKAKVE SANSE da dete upisete u vrtic .jedino nam preostaje da cekamo otvaranje nekog privatnog vrtica ,gotovo ista ista situacija kao i u zdravstvu...

  • Janko

    15:10 // 16. 2. 2021.

    Šta očekivati od partijskog rukovodstva vrtića? Direktorka nije ekonomista da bi uspešno vodila ustanovu. Nestručni kadrovi ne mogu dobro da vode ustanovu. A ni grad. Ali knjižica je važnija od diplome.
    Uvek je tako bilo u Aleksincu, uvek najskuplji. Sada su preterali.

  • Mara

    10:38 // 15. 2. 2021.

    Mora budžet da se napuni

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    13:49 // 15. 2. 2021.

    AV: ZLATNO DOBA, moj dragi, neobrazovani, nepismeni, zaostali i zatucani narode.
    Jeli ikada bilo bolje?
    pa nije, ove godine dva puta cu nagraditi sve punoletne građane, a moje roditelje i ostale penzionere 3 puta čak, zato što ste dobri.
    P.a. jelivam neko, PRE MENE, bez ikakvog razloga davao pare?!
    Eto, pomoći ću vam da platite vrtiće, vidite SVE REŠAVAM.!

  • Brano

    01:22 // 16. 2. 2021.

    Na teritoriji opštine Aleksinac se sa više kombi vozila u organizaciji vrtića vrši prevoz dece od kuće do vrtića i nazad, pogotovo u seoskim naseljima gde je smanjen broj dece i gde se iz više sela spajaju u jednu grupu. To svakako poskupljuje ekonomsku cenu i možda je to razlog ovakve cene. Ne znam da li ova usluga postoji i drugim gradovoma, pisac teksta je trebao da se raspita.

  • Silvana

    19:13 // 15. 2. 2021.

    Nije bitna mesecna cena vrtica,nego uslovi u kome je dete. Ne moze da se izjednaci boravak deteta u vrticu i cuvanje deteta od strane neke preporucene zene koja uz to mnogo vise naplacuje a nema nikakvu odgovornost a ni strucnost.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: