Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 11. 7. 2021.

| Ekonomija

Brnabić: Povećanje penzija i jednokratna pomoć penzionerima do kraja godine

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti, TV Prva
Ana Brnabic, premijerka Srbije i Dragana Sotirovski, gradonacelnica Nisa, otvaranje lamele laboratorije ET Nis, 24 novembar 2020, foto JV, Vanja Keser
Predizborna pomoć i povećanje penzija; foto: JV / Vanja Keser

Povećanje plata i penzija, kao i jednokratnu novčanu pomoć za penzionere do kraja godine, najavila je premijerka Srbije Ana Branabić. Za narednu godinu najavljeni su izbori, pa povećanje penzija opet dolazi u predizbornoj godini.

Ona je u gostovanju na TV Prva rekla da očekuje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje 5 %, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra, a sve to, kako je rekla, povezano je sa budućim izborima.

Ako imamo izbore sledeće godine, ja očekujem da će penzija ove godine rasti najmanje 5 %, trudićemo se da bude i nešto više. Trudićemo se da idemo i sa još jednom jednokratnom finansijskom podrškom našim penzionerima - rekla je Brnabićeva.

Dodaje je da trenutna prosečna plata u zemlji veća od svih zemalja Zapadnog Balkana i da očekuje da se do naredne godine prestigne i Bugarska.

Značajno će rasti plate. Biće oko 600, nešto iznad 600 evra. Iako nam je Crna Gora 2012. godine bežala za 150 evra, mi smo ih prestigli. Nadam se da do 1. januara 2022. prestižemo Bugarsku, koja je u EU, na putu rasta i onda ćemo trčati za sledećim članicama EU - rekla je ona.

Podsetimo, ranije je najavljeno da ćepenzioneri u ovoj godini dobiti jednokratnu pomoć od 50 evra, u koju ne ulaze obećanih 30 + 30 evra za sve građane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • andrejicdejan

    04:50 // 2. 11. 2021.

    precednice kako je moguce da kad ste kazali da svi punoletni gradjani primaju po 30 evra moja supruga kao raseljeno lice sa kosova prosli put nije primila 30 evra a nije ni sada kako je to moguce a vi uporno tvrdite da svi punoletni gradjani su dobili

  • Vladisav Milovanovic

    13:40 // 26. 10. 2021.

    Postovana Predsednice Brnabic,
    U Srbiji nemoze drzava i njeni cinovnici da upravljaju penzionim fondom. To je novac koji su svi penzioneri uplacivali za svoju penziju.
    JA sam 2006.godine otisao u penziju sa 879.eura. Gde je moj novac od penziji koji sam ja uplatio.KAKO sada imam 550.eura penziju.
    KO JE OTEO,POJEO 329.EURA MESENE PENZIJE,gde je moj novac.Prema tome, postovana Predsednice,sve dok

  • Milica

    19:45 // 30. 7. 2021.

    Treba povećati penzije. Ako mislite vi da dočekati penziju. Celi život radimo, kada idemo u penziju gladujemo.

    • jovan jeremić

      19:48 // 28. 11. 2021.

      penzije su solidne, mislim možda i prevelike, jer država nema para. strpite se ja se nadam za 100 godina možda bude i bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: