Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 15. 12. 2022.

| Ekonomija

Budžet Bele Palanke za 2023. godinu nešto manji od 700 miliona dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
palanka
Budžet usvojen na skupštini; foto: Lj. F.

Projektovani prihodi u budžetu Opštine Bela Palanka u 2023. godini biće oko 692 miliona dinara, isto toliko iznosiće i rashodi, a odluka o budžetu usvojena je na poslednjoj sednici lokalne Skupštine. Donošenje budžeta obeležilA je i nezainteresovanost građana koji nisu dali nijedan predlog, a niko od Belopalančana se nije ni pojavio na javnoj raspravi.

Donacije i transferi najviše će popuniti budžet Belopalančana za narednu godinu - oko 311 miliona je planirano od nenamenskih transfera Republike u korist opština (228 miliona), tekućih namenskih transfera (72 miliona) i kapitalnih transfera od drugih nivoa vlasti (oko 3 miliona dinara), a računa se i na 8 miliona od donacijA međunarodnih organizacija.

Od poreza će se, plan je, prihodovati oko 278 miliona dinara, najviše od poreza plate, dobiti i kapitalne dobitke - 169 miliona, dalje od poreza na imovinu - 56 miliona dinara, a oko 43 miliona će se naplatiti od raznih naknada, komunalnih i drugih taksi.

Od prodaje zemljišta u vlasništu Opštine bi trebalo da se prihoduju oko 34 miliona dinara, a oko 26 miliona od prodaje nepokretnosti.

Rashodi za zaposlene koji su na teret budžeta iznosiće oko 177 miliona dinara, korišćenje roba i usluga oko 216 miliona dinara, a 7,6 miliona dinara utrošiće se na otplatu kamata kod domaćih banaka.

Kako je rečeno i na sednici Veća neki od kapitalnih projekata koji će se realizovati u narednoj godinu su rekonstrukcija i dogradnja objekta za vodosnabdevanje "Vrelo", izgradnja auto-kampa u Ekološko-rekreativnom centru "Banjica", zatim rekonstrukcija vodovodne mreže u Beloj Palanci, rekonstrukcija Doma zdravlja, rekonstrukcija seoskih ambulanti i projekat izgradnje prečistača u Beloj Palanci.

Očekuju se i rekonstrukcija puta do ulaza u selo Sinjac, rekonstrukciju saobraćajnice za put kroz selo Vrandol, asfaltiranje puta do ulaza u selo Kosmovac i asfaltiranje ulica i sokaka u Beloj Palanci u ukupnoj dužini od 965 metara.

Planirani projekti za 2023. godinu su i izgradnja tribina i rasvete na terenu za male sportove, druga faza rekonstrukcije i revitalizacije arheološkog nalazišta ''Remisiana'' na lokalitetu Stara pijaca, kao i izgradnja vodovodne mreže u naselju Tamnjanica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik II

    08:11 // 17. 12. 2022.

    BPalančani su zadovoljni životom i radom... njihove vlasti a i vlast je zadovoljna svojim biračima. Idila !

  • Vrelo

    17:11 // 16. 12. 2022.

    Rekonstrukcija Vrela je svake godine u budzetu. Zasto neko ne izracuna koliko je do sad para utroseno na to? Jedino sto je do sada uradjeno je da je unisten izgled Vrela i sazidana jedna rugoba od zgrade koja izgleda kao bunker.

  • Branko Skoka

    15:15 // 15. 12. 2022.

    Ma, nek si uvedu oko sokolovo i će namlate pare, ovako samo mlate praznu slamu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: