Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 21. 12. 2022.

| Ekonomija

Budžet Bojnika u 2023. godini za 25 miliona dinara niži od ovogodišnjeg

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
bojnik arhiva
Budžet Bojnika iz godine u godinu sve niži foto: arhiva JV

Budžet Opštine Bojnik za 2023. godinu projektovan je na 660 miliona dinara, što je za 25 miliona dinara manje u odnosu na ovogodišnji. Predsednik Opštine Nebojša Nenadović kaže da je budžet prilagođen aktuelnoj ekonomskoj situaciji, da će prioritet imati razvojni projekti, ali i oni koji su započeti u 2022. godini.

Iako je budžet za 2019. godinu Opštine Bojnik iznosio 711 miliona dinara, tokom prethodne tri godine on se iz godine u godinu smanjuje, a prvi čovek te Opštine je pred odbornicima, koji su nakon njegovog izlaganja usvojili budžet, najavio da će investicije poput mosta u centru, uređenje amfiteatra kod Hale sportova, izgradnja zvonika pored Crkve Svetog Nikole i zamena kotlova u OŠ "Stanimir Veljković Zele" biti završeni u toku naredne godine.

Moram vam reći da smo se trudili da budžet Opštine Bojnik uradimo onakako kako moramo i kako je to potrebno. Tokom prošle godine su urađeni neki krupni projketi, ali i da smo radili na izradi projekata za predstojeću godinu. To su investicije vredne više od 100 miliona. Međutim bilo je problema, pre svega sa mostom jer su cene materijala na tržištu porasle. Zbog toga smo morali da raskidamo ugovor vredan 33 miliona i to građani treba da znaju. Plan je da on bude završen u proleće 2023. godine jer smo sada došli do toga da u tim radovima mi imamo učešće od 24% odnosno nekih 13,2 miliona - obrazložio je Nenadović.

Odbornici su, osim budžeta za 2023. godinu, usvojili i predloge programa svih ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač Opština Bojnik.

Podsetimo, za razliku od prethodnih godina, kada je pre skupštinskog zasedanja održana i javna rasprava o Nacrtu budžeta Bojnika, to tokom 2022. godine nije bio slučaj, pa je tako potvrđeno istraživanje švajcarske organizacije “Helvetas” - da građane interesuju budžeti opština, ali da oni nemaju dovoljno uticaja na to kako će se novac trošiti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: