Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 21. 12. 2022.

| Ekonomija

Budžet Dimitrovgrada za narednu godinu oko 757 miliona dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Usvojen budžet; foto: Lj. F.

Sa 22 glasa za i jednim uzdržanim, Skupština opštine Dimitrovgrad usvojila je budžet za 2023. godinu i on će iznositi nešto preko 757 miliona dinara. Kao i ranijih godina, budžet će se najvećim delom popuniti prihodima od komunalne takste na teretnom terminalu Graničnog prelaza Gradina. Prvobitni ovogodišnji budžet iznosio je 665 miliona dinara, što je za oko 100 miliona dinara manje od inicijalnog za narednu godinu.

290 miliona ili 38,29% dimitrovgradskog budžeta, prema projekcijama, doći će od komunalne takse za korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima na Gradini.

Od poreza bi trebalo da prihoduju oko 206 miliona dinara, a oko 130 miliona od transfera iz Republike.

Na javnoj raspravi nije bilo primedbi i predloga, a amandmane na predložen budžet nisu imali ni odbornici pa je on većinom glasova usvojen.

Zamenik predsednika Zoran Gerov je obrazložući budžet rekao da je on socijalni, jer jer ubedljivo najviše novca biti izdvajeno za socijalne potrebe.

Imamo mnoge nepoznanice na rashodnom delu, zbog mogućih poremećaja na tržištu. Pelet je poskupeo, struja takođe, cene goriva i lož ulja, pa je teško predvideti šta će se dešavati u narednoj godini. Oscilacije cena su velike takođe. Sve to treba ukalkulisati, moraćemo u hodu rešavati ako bude nenormalnih poremećaja - rekao je Gerov.

On očekuje i nekoliko rebalansa tokom godine oko projekata i nekih donacija i kaže da postoji mogućnost da se nekoliko miliona dobiju iz državne rezerve.

Od kapitalni projekata najavljuje završetak projekta LED osvetljenja, sanaciju trotoara u centru grada, kao i da će se novac izdvojiti za izradu projekta kako bi se konkurisalo kod Ministarstva i drugih donatora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: