Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 14. 9. 2021.

| Ekonomija

Skoro polovina planiranog budžeta Leskovca ostvarena u prvih 6 meseci, za opoziciju realizacija naučna fantastika

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
skupština leskovac
Najviše novca prikupqeno od poreza, Ilustracija; foto: ICJ

Planirani budžet Leskovca za 2021. godinu je 4,55 milijardi dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević u prvih šest meseci ispunjeno 49,6%, odnosno 2,2 milijarde dinara. Ipak, za odbornike grupe ”Za Leskovac zajedno” taj izveštaj je neprihvatljiv jer su u mnogim kolonoma još uvek nule, te smatraju da je ono što je navedeno u izveštaju - naučna fantastika.

Na sednici Skupštine Grada, prema izveštaju, izvršenje budžeta u prvih šest meseci ide planiranom dinamikom, a baš kao što je očekivano, najviše prihoda prikupljeno od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke.

Budžet je u tom segmentu ostvaren više od 1 milijarde dinara, što je 51% godišnjeg plana. U okviru ove grupe prihoda, porez na zarade se ostvario sa skoro od 50%, odnosno sa više od 893 miliona dinara. Još više ohrabruje i obećeva porez na prihode od samostalne delatnosti. gde je ostvareno 70%. Od transfera drugih nivoa vlasti, gde je ostvareno 527 miliona dinara, što je 46% - rekla je Milosavljevićeva.

Međutim, u mnogim kolonoma u izveštaju još uvek su nule, na šta su ukazali odbornici opozicione grupe ”Za Leskovac zajedno”, ali i to da je budžet ispunjen od skoro 50% iz razloga što su leskovački privrednici morali da plate svoj porez.

Pričali ste kako ste oslobodili naše privrednike poreza, ali to nije tačno. Samo ste te poreze odložili i oni su u prvih 6 meseci došli na naplatu i tako došli do te cifre. Inače ste jako neuspešni, što pokazuju i silne nule u kolonoma. Evo jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaranja, sve same nule. Kultura ne postoji, poljoprivreda, takođe nula. Možda je za nekoga ovo realnost, ali za nas je sve ovo naučna fantastika. Najavljena je bila i rekonstrukcija Dečjeg dispanzera, ali to nije ni početo - rekli su iz opozicije.

Iz opozicione odborničke grupe dodaju i da je već poznato da je prosečna plata u Srbiji upravo u Leskovcu najmanja, što jasno pokazuje da budžet od 4,55 milijardi dinara ne vredi mnogo, ali i da se novac građana Leskovca troši na neke nepotrebne stvari, kao što je izgradnja stadiona.

Podsetimo, budžet Leskovca za 2021. godinu smanjen je za 150 miliona dinara, a najveći deo novca izdvaja se za plate u javnom sektoru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: