Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 22. 12. 2020.

| Ekonomija

Budžet Medveđe za 2021. godinu blizu 580 miliona - prioritet mladi, putevi i privreda, nema novca za manifestacije

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Medveđa, opštinska zgrada
Delimično uvaženi i predlozi građana, foto: Opština Medveđa

Prema Odluci o budžetu opštine Medveđa za 2021. godinu koju su odbornici usvojili, ukupni prihodi i rashodi planirani su u iznosu od 578, 9 miliona dinara. Predsednik Opštine Nebojše Arsića kaže da je budžet realan, a da su prioriteti u narednoj godini mladi, putna infrastruktura i privreda, kao i ulaganje u Sijarinsku banju, dok nema planiranog novca za održavanje manifestacija.

Obrazlažući predlog budžeta, Arsić je rekao da je on planiran u skladu sa trenutnom situacijom u zemlji i opštini.

Napomenuo je da javne rasprave kao takve nije bilo zbog mera i preporuka, ali da su predlozi građana, mesnih zajednica i udruženja stizali elektronski i redovno preko pisarnice, a kao takvi su razmatrani i delimično uvaženi.

Budžet je racionalan i realan, ali je zadržao i razvojnu crtu. U 2021. godini prioritet su nam mladi, ali i putna infrastruktura, kao i privreda. Mi smo usvojili neke primedbe i sugestije koje su upućene tokom javne rasprave koja je ove godine održana onlajn. Na osnovu preporuka Ministarstva finansija, mi smo napravili jedan transparentan, realan i izbalansiran budžet za narednu godinu. Rashodi koji se tiču organizacije manifestacija u našoj opštini u narednoj godini nisu predviđeni, zbog trenutne epidemiološke situacije - rekao je Arsić.

Kako je rekao, ciljevi su dalje ulaganje u Sijarinsku banju, subvencije u privredi i poljoprivredi, ali pre svega zdravlje ljudi.

Arsić je dodao i da je planirani budžet dovoljan za normalno funkcionisanje opštine, kao što je to bilo i tokom ove godine, bez obzira na epidemiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: