Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 25. 12. 2012.

| Ekonomija

Budžet Niša veći, manje novca za plate

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
budzet.jpg
Ukupan budžet za 2013. godinu

Projektovani budžet za narednu godinu je veći za više od milijardu dinara u odnosu na ovogodišnji, a predviđeno je manje novca za zaposlene u Gradskoj upravi.

Ovogodišnjih 10.343.928.000 dinara koliko je planirano deluje obećavajuće ukoliko se ta cifra uporedi sa planiranim budžetom za ovu godinu koji je iznosio 9.014.392.000 dinara.

Kada se pogleda ovogodišnji budžet ono što prvo skreće pažnju jeste stavka Kapitalni projekti u periodu od 2013. do 2015. godine što je novina u budžetu Niša.

Na skoro tri strane je predstavljen spisak raznih projekata i sume novca koje će biti odvojene za njihovu realizaciju u narednoj godini. Među kapitalnim projektima su rekonstrukcije brojnih ulica u Nišu, dogradnje i rekonstrukcije škola i obdaništa, realizacija programa bezbednosti saobraćaja, ali i nabavka mašine i opreme za formiranje reciklažnog dvorišta.

projekti Kapitalni projekti

Vredi pomenuti da je kao kapitalni projekat izdvojena i kupovina automobila Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj u vrednosti od 2.000.000 dinara.

Stavke budžet akoje se odnose na plate zaposlenih u Gradskoj upravi su znatno smanjene.

Za plate zaposlenih u Skupštini Grada predviđeno je 13,3 miliona dinara što je u odnosu na ovogdišnjih 18,7 umanjenje od 5 miliona dinara.

Umanjena je i suma koja se odnosi na primanja zaposlenih u kabinetu Gradonačelnika i Gradskom veću. Za 2013. je predviđeno 2,4 miliona dok je ove godine na plate potrošen 4,1 milion dinara.

Više se izdvaja i za omladinu i sport. Ovoj Upravi će iz budžeta biti usmereno 2,6 milona dinara, dok je prošle godine ta cifra bila 2,1.

Oko 70 miliona dinara više obezbeđeno je i Upravi za poljoprivredu, a za istu sumu je uvećan i budžet Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

Od niških opština najviše će dobiti Medijana 66 miliona dinara, 62 ide Paliluli, a 60 miliona Panteleju. Crveni Krst će dobiti 56 miliona, a Niška Banja 53.

Projektovani budžet za 2013. godinu možete preuzeti u nastavku teksta. Budžet za 2012. dostupan je na sajtu Grada.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Projektovani budžet za 2013. godinu (preuzmi) - 240.81 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Licni Stav

    14:54 // 25. 12. 2012.

    Super je budzet.. Adaptacija dve kafe kuhinje - 15.000 eura? Centralna klimatizacija u N.Pasica - 350.000 eura? Adaptacija dela prizemlja u N.Pasica - 35.000 eura... Nemojte da vas mrzi da pregledate budzet, ima tako puno zanimljivih stvari. Recimo i da ce otici jos skoro 30.000 eura na zavrseni kruzni tok Sremske, B.Nemanjica i Vizantijskog bulevara.. Nemojte posle da se cudite kad Banana raspisuje tendete po nekoliko puta za istu stvar - sve je to po zakonu i u budzetu. Sad se vidi sto nije bilo javne rasprave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: