Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 25. 2. 2022.

| Ekonomija

Budžet Pirota rebalansom povećan za preko 600 miliona dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
skupština
Usvojen rebalans; foto: Grad Pirot

Neutrošeni višak iz budžeta Grada Pirota za 2021. godinu od 627 miliona dinara, rebalansom koji su usvojili odbornici pirotske Skupštine, prebačen je za ovu godinu, pa sa njime budžet za 2022. godinu iznosi preko 2,5 milijarde dinara i to je najveći budžet do sada.

Inicijalni budžet za 2022. godinu bio je nešto preko 1,92 milijarde dinara, a prilikom njegovog usvajanja krajem prošle godine gradonačelnik Vladan Vasić najavio je da će se budžet povećati prvim rebalansom.

To je sada i učinjeno, a kako je Vasić rekao nakon sednice Veća, preko 200 miliona je namenskog novca prenetog od prošle godine.

Sve ostalo je nenamenski višak koji smo raspodelili mahom za investicije. Duplirali smo fond za održavanje putne infrastrukture, obezbedili novac za rekonstrukciju mnogih ulica u gradu i selima, za izgradnju poligona 60 miliona dinara, dosta veliki novac smo obezbedili za vrtić, dodatna sredstva od preko 31 milion dinara. Ali ono što je najveća vrednost rebalansa to je da je najveći deo novca za investicije. 20% od ukupnog budžeta namenjeno za investicije, preko 500 miliona dinara ove godine - rekao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika Pirota,Miloš Colić rekao je da je veoma važno da su zahtevi budžetskih korisnika ispoštovani, a da je još važniji investicioni zamah koji će se postići ovim budžetom.

Sa 13%, koliko je u osnovnom budžetu bilo za ovu godinu, ovde su investicije porasle na 20%, znači za nekih 500 miliona dinara. Mislim da je došlo na red sve ono što su mnogi građani čekali. Svi oni zahtevi koji su, nažalost, i godinama bili kod nas, i što se tiče urbane sredine i ruralnih naselja, sada su sagledani. Takođe, projektovanje u ovoj godini nije zanemareno, imamo mnogo projektnih zadataka koje treba da realizujemo i ja se nadam da ćemo ove godine biti zadovoljni onim što smo uradili - rekao je Colić.

Na sednici je usvojen i izveštaj o radu Gradske uprave, izveštaji o radu gradskih ustanova, nekoliko odluka iz oblasti urbanizma, a za novog člana Gradskog veća izabran je Miroslav Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: