Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 22. 12. 2022.

| Ekonomija

Budžet Vlasotinca u 2023. godini veći od 1,3 milijarde dinara

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Vlasotince
Rekonstrukcija ulica i izfradnja dečijih parkova najavljene investicije u Vlasotincu foto: M. M.

Većinom glasova skupštinska većina u Vlasotincu usvojila je budžet za 2023. godinu koji će iznositi nešto više od 1,3 milijarde dinara, što je za 200 miliona više od ovogodišnjeg. Predsednik Opštine Bratislav Petrović najavio je da će u narednoj godini prioritet imati rekonstrukcije ulica, izgradnja novih parkinga i dečijih igrališta.

Za razliku od Bojnika, gde se iz godine u godinu smanjuje budžet, u Opštini Vlasotince budžet u 2023. godini biće veći u odnosu na 2022. godinu za više od 500 miliona dinara. Međutim, sa povećanjem budžeta Vlasotinčani ni u narednoj godini neće dobiti neku kapitalnu investiciju, već će se, po rečima predsednika Opštine, najpre raditi na uređenju ulica i puteva.

To su Ustanička i Mihajla Pupina, zatim ulice Branislava Nušića, Stojana Petrovića, Dragoljuba Jovića Luke i Milke Dimanić, kao i putevi prema groblju u Kukavici i Prilepcu, ulica u Manastirištu, saobraćajnica u ulici Marko Crni i delovi ulica Vlasotinačkih brigada i Josifa Pančića. U pitanju je projekat koji traje od 2022. do 2024.godine. U delokrugu sektora za vanredne situacije radiće se čišćenje i uređenje Mandžine doline, kao i potrebni radovi na obalnim i potpornim zidovima i kanali u Donjem Prisjanu, Donjoj Lomnici i Šišavi – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

IMG_8771 30 od 43 odbornika podržalo predlog budžeta; foto: Opština VlasotincePetrović je najavio i da će u 13 sela biti izgađeni dečiji parkovi, novina u budžetu su sredstva za stambene zajednice, dok poljoprivrednici mogu da računaju na subvncije od 10 miliona dinara.

U 13 sela biće napravljeni dečji parkovi, biće rekonstruisano šetalište pored Vlasine i sadiće se novo drveće u gradu. Za poljoprivredu je opredeljeno 10 miliona, dva više u odnosu na prošlu godinu, a poljoprivrednicima će biti na raspolaganju i sredstva u iznosu od tri miliona dinara iz novoosnovanog fonda koja će oni vraćati uz povoljne uslove. U oblasti zdravstvene zaštite ispoštovani su zahtevi ustanove i tu je opredeljen 31 milion dinara. Novina u budžetu su sredstva za stambene zajednice, koja će one moći da koriste, ali i da vrate - rekao je Petrović.

Podsetimo, na sednici Skupštine raspravljalo se i o gradnji MHE ”Besko”, nakon čega je ona prekinuta i biće nastavljena u subotu, 24. decembra, od 11 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: