Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 21. 12. 2021.

| Ekonomija

Budžet Vlasotinca veći za 187 miliona od ovogodišnjeg, opozicija iznela zamerke na rebalans

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Vl
Pored budžeta za narednu godinu, usvojen i rebalans budžeta; foto: Opština Vlasotince

Većinom glasova skupštinska većina u Vlasotincu usvojila je budžet za 2022. godinu koji će iznositi skoro 1,1 milijardu dinara, što je za 187 miliona više od ovogodišnjeg. Odbornici su usvojili i rebalans budžeta za 2021. godinu, na šta su predstavnici opozicije imali zamerke, a po rečima predsednika Opštine Bratislava Petrovića, 45 miliona biće iskorišćeno za vraćanje kredita.

Najviše novca u će u vlasotinački budžet stići od poreskih prihoda, čak 518 miliona, dok se transferi sredstava sa viših nivoa vlasti planiraju u iznosu od 433 miliona.

Drugi prihodi planirani su u iznosu od 77,4 miliona, od prodaje nepokretnosti 3,3 miliona dinara, dok su preneta sredstva iz prethodne godine 66 miliona dinara. Rashodi u budžetu opredeljuju se po programima, projektnim aktivnostima i projektima - rekao je Petrović.

Na sednici gde je glavna tema bio budžet za narednu godinu, raspravljalo se i o rebalansu ovogodišnjeg, pošto su za mnoge radove u opštini ugovori uvećani, a 45 miliona je, po rečima predsednika Opštine, iskorišćeno za vraćanje kreditnog duga ”OTP” banci.

Ipak, odbornik opozicije Dragan Jović imao je primedbu na anekse ugovora za radove koji se izvode, dok je odbornik Slaviša Tevdenić istakao da se ne poštuje procedura i zakon, pošto se, osim nadzornog organa, sa izmenom mora složiti i projektant.

On je i obavestio prisutne da on i još troje odbornika više nisu odbornička grupa ”SPAS” već da su od sada odbornička grupa ”Patriote Vlasotinca”.

Među tačkama dnevnog reda našao se i Plan razvoja opštine Vlasotince za period od 2022. do 2029.godine, a koordinator tima koji je radio na tom projektu Marinko Đorđević istakao je da se u njemu nalaze tri prioritetna cilja.

Pod 1 lokalni ekonomski razvoj, pod 2 društveni razvoj i infrastruktura i pod 3 urbani razvoj i zaštita životne sredine – naveo je Đorđević.

Odbornici su, osim programa rada preduzeća Vodovod i Komunalac, usvojili Predlog plana detaljne regulacije za HSV Batulovce.

Zbog obimnosti dnevnog reda, predsednik Skupštine Milan Jović je prekinuo sednicu i njen nastavak zakazao za danas od 15:30.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: