Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 4. 12. 2020.

| Ekonomija

Budžet Vranja za 2021. godinu 2,5 milijardi dinara, opet najavljeni isti projekti kao kapitalni

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zgrada Opštine - Vranje
Planirani deficit je 170 miliona dinara; foto: M. D.

Gradsko veće Vranja usvojilo je nacrt budžeta za sledeću godinu, prema kome će on iznositi oko 2,5 milijardi dinara, što je za 200 miliona manje u odnosu na 2020. godinu. Objašnjavajući pojedine stavke, većnik za finansije Bojan Kostić je najavio većinu projekata koji su bili najavljeni i kao kapitalne investicije za 2020. godinu - završetak ulice Bore Stankovića, Gradskog parka, izgradnju obilaznice i vrtića u naselju Raška.

Prema rečima većnika, za kapitalne projekte biće izdvojen 531 milion, odnosno 19% ukupnog budžeta, što je 76 miliona više nego 2020. godine.

Za saobraćajnu infrastrukturu planirano je 296 miliona dinara, a za subvencije u privredi 22 miliona dinara.

U saradnji sa Kancelarijom za mlade realizovaćemo projekat Smart učionice, koja će okupiti najbolje programere iz Vranja. Za ovu namenu izdvojićemo pet miliona dinara, pre svega za nabavku opreme i angažovanje licenciranih predavača - rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, iz gradskog budžeta će biti izdvojeno i 30 miliona dinara za troškove u okviru rekonstrukcije Bolnice, dok će Gradska opština Vranjska Banja dobiti 100 miliona dinara.

Kada je reč o šestomesečnom izvršenju budžeta za ovu godinu, ono je, prema rečima Kostića, bilo na nivou od 90% od planiranog zbog slabijih prihoda tokom epidemije.

Do decembra, pad prihoda je bio umeren, a stanje u budžetu bolje zbog reakcije države koja je Vranju uplatila 50, a Vranjskoj Banji 10 miliona dinara. Na kraju godine ipak očekujem ostvarenje budžeta u visini od 92 do 95% od planiranog - kaže Kostić.

Podsetimo, budžet Vranja usvojen prošle godine iznosio je 2,7 milijardi dinara, a rebalansom je uvećan za 58 miliona dinara. Planirani deficit u budžetu, pokriće se prošlogodišnjim suficitom, a umesto planiranih 50 miliona od prošlogodišnjeg suficita od 238 miliona, do kraja godine potrošiće se 200 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: