Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 1. 6. 2021.

| Ekonomija

Budžet Vranja za prethodnu godinu 95,4 miliona u suficitu

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Zgrada Opštine - Vranje
Budžet za 2020. godinu iznosio 2,8 milijarde dinara; foto: M. D.

Prema završnom računu Grada Vranja za prošlogodišnji budžet, višak iznosi 95,4 miliona dinara, od čega su 52,8 miliona već raspoređena, a 43,2 neraspoređeni suficit, saopšteno je na današnjoj sednici Gradskog veća. Kako je rečeno, ostvareni prihodi i primanja u 2020. godini iznose 2,5 milijarde, te je ostvareno 98% od ukupnog prihoda određenog za prošlu godinu.

Rashodi u budžetu za prethodnu godinu su 2,6 milijarde dinara, dok višak prihoda i primanja iznosi 95,4 miliona, od čega su 52,2 miliona namenski opredeljena, a neraspoređeni višak iznosi 43,2 miliona dinara.

Za realizaciju kapitalnih investicija u 2020. godini utrošena su sredstva od 525,6 miliona dinara. Najveći deo čine izdvajanja za saobraćajnu infrastrukturu u iznosu od 267,9 miliona. U prethodnoj godini za realizaciju projekata iz oblasti komunalne delatnosti izdvojena su sredstva u iznosu od 254,1 million. U 2020. godini sredstva od 136,9 miliona iz budžeta opredeljena su za oblast zdravstvene zaštite - kaže gradski većnik Bojan Kostić.

Kostić dodaje da je od ukupne sume za zdravstvenu zaštitu, 25,5 miliona izdvojeno za finansiranje lekara i medicinskih sestara angažovanih po ugovoru sa gradom.

Iz 2019. godine je preneto 245,7 miliona dinara, što je sa ostvarenim prihodima 2,8 milijarde, koliko je iznosio budžet Vranja za 2020. godinu.

Podsetimo, budžet Vranja usvojen prošle godine iznosio je 2,7 milijardi dinara, a rebalansom je uvećan za 58 miliona dinara, dok je planirani deficit u budžetu pokriven je suficitom iz 2019. godine.

Ukupan budžet za 2021. godinu projektovan je na iznos od 3,3 milijarde dinara, a grad će se zadužiti 770 miliona dinara, od čega se 600 odnosi na reprogram starih dugovanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Otpor

    08:35 // 2. 6. 2021.

    Uleteli Madjari sa neki dinar a?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: