Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 17. 10. 2022.

| Ekonomija

Bugarske i italijanska firma za 170 miliona evra rekonstruišu prugu od Sićeva do Dimitrovgrada

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pruga
Trenutno stanje pruga na jugu; foto: Lj. F.

Bugarska građevinska kompanija Trejs grup predvodi konzorcijum tri firme koje su dobile posao rekonstrukcije i modernizacije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra.

Posao će, pored Trejsa, obavljati i bugarska firma Start Inžinjering i italijanski Armatroi Feroviari, a kako stoji u saopštenju bugarske kompanije, rok za završetak radova je 1.276 dana ili skoro 3,5 godine.

Rekonstrukcija pruge Niš - Dimitrovgrad podrazumeva i, osim rekonstrukcije i elektrifikacije pruge, dugo godina najavljivanu izgradnju obilaznice oko Niša, ali ta deonica od 22 kilometra nije predviđena ovim tenderom, već samo deonica od Sićeva do Dimitrovgrada od 82 km.

Kako je ranije objavljeno, novac za rekonstrukciju je obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke, uz bespovratna sredstva iz Investicionog okvira za zapadni Balkan i delom iz budžeta Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    12:04 // 20. 10. 2022.

    Zar smo tol'ko nesposobni da ne mož' običnu prugu sami da napravimo?

  • Milutin cvetkovic

    05:14 // 19. 10. 2022.

    Pa cekaj...zar ce brza pruga za vouovi sto ce juru 200km na sat da prolazi kroz klisuru...ne li ce gu rusimo da klisura bude nacionalni park...a pruga da ide okolo isto ko avto put...ovo brate nije normalno...koj je ovdi lud a koj glup

    • Auttrikter

      18:20 // 20. 10. 2022.

      " Zabranjeno vrsenje nuzde u stanici" , Selma," ne naginji se kroz prozor"... Nista bez zeleznicara ,sa strokavo crveno barjace .

  • Ded

    15:47 // 17. 10. 2022.

    Nisam razumeo, ta bespovratna sredstva dolaze iz fondova iz Rusije!? A i pruga Niš-Brestovac se radi iz donacije Rusije!? ( Kad bi se zezali)

    • Nisi razumeo

      22:22 // 17. 10. 2022.

      Kredit Evropske investicione banke 90% kinte, bespovratna sredstva 5%, budzet Srbije 5%. Stranci uzmu pare a mi se ubulimo u kamate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: