Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 10. 6. 2020.

| Ekonomija

Bujični potok potpuno uništio plastenike kod Žitorađe

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
mikić
Dušan Mikić u svom plasteniku nakon poplave; Foto: lj. M.

Bujični potok nakon nevremena koje je sinoć zahvatilo selo Podinu u opštini Žitorađa, potpuno je uništio više plastenika sa sezonskoim povrćem. Oštećeni poljoprivrednici tvrde da je ovo četvrta godina za redom kako im voda odnese sve što su radili prethodnih meseci, a lokalna vlast, kojoj su se, kažu, više puta obraćali, ne želi da reši problem i da im pomogne.

Nadležni u Opštini kažu da još nisu upoznati sa sinoćnom štetom u Podini, ali tvrde da će o svemu odlučiti kada dobiju zvaničan dopis oštećenih, iako su prethodnih nekoliko godina više puta već odbijali takve zahteve meštana za nadoknadu štete zbog istog problema. IMG-2aadc983791e57479c3ad1239742253d-V Voda uništila zasad paprike i paradajza; Foto: Lj. M.

Danas je velika gužva, pijačni dan je u Žitorađi. Ja takav zahtev nisam video, niti sam upoznat sa problemom. Probajte sutra da se informišete - rekao nam je jedan od zaposlenih u Opštini koji nije želeo da se predstavi.

Meštanin Dušan Mikić ističe da mu je bujični potok, koji se za nekoliko minuta pojavio tokom sinoćnjeg nevremena i jake kiše, praktično uništio čitav trud i rad i naneo ogromnu štetu, jer su uništeni plastenici sa sezonskim povrćem jedini izvor prihooda za njega i njegovu porodicu. IMG-31a03d5dcbc2cf24e06b2aeba00b6310-V Za sat vremena, bujični potok sve uništio; Foto: Lj. M.

Potpuno su mi uništena 4 plastenika zasađena paprikom i paradajzem, ali i deo koji nije pod plastenicima na ukupnoj površini od preko 20 ari. Voda je odnela sve što smo radili od nove godine do danas, a šteta koja je načinjena je oko 5.000 evra – tvrdi Mikić.

Dodaje da je najgore što je ovo četvrta godina za redom kako se dešava ista situacija i da mu, nakon svake jače kiše, voda uništi zasade povrća i plastenike, a nevolja je počela nakon asfaltiranja seoskog puta gde je sva voda sprovedena ka tom potoku, koji na kraju toka završava u njegovoj parceli.

Podnosio sam zahteve gradskim vlastima, slali me od jedne do druge službe, odlučivale razne komisije koje su se ili oglašavale nenadležnim ili su odbijale zahtev za naknadu štete, ali pre svega i da reše problem. Potok koji se proteže duž sela, završava u mojoj parceli i to je tako godinama. Niko ne želi da pomogne i reši da se iskopa kanal do reke – kaže Mikić.

On naglašava da, za razliku od prethodnih godina, sada će podneti tužbu protiv Opštine Žitorađa u kojoj će tražiti nadoknadu pričinjene štete jer je, kako tvrdi, to jedini izlaz da dobije neki novac kako bi prehranio porodicu ove godine, ističući da svi u kući žive od poljoprivrede i pijačne prodaje svojih proizvoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • paks

    20:25 // 10. 6. 2020.

    da li izlazite na izbore?

  • Zika

    16:18 // 10. 6. 2020.

    Papricice, rotke i paradajs prosli iz plastenici. sad ce sa otvoreno.Sto niste cistili to jest sto ste bacalu djubre u potok.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: