Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 12. 8. 2016.

| Ekonomija

Bulatović: "Po 102. put - grejanje u Nišu neće poskupeti"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Grejanje za iste pare; foto: JV arhiva

Bez obzira na predlog Toplane za uvećanjem cene grejanja, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kako sam kaže, po stoti put ponavlja da se to neće desiti i da građani ne treba da brinu.

U Toplani kažu da nisu menjali cenu grejanja, već metodologiju obračuna cene. Ipak, pošto su uneti novi parametri, to je dalo i novi iznos koji bi građani trebalo da plaćaju.

Izvesno je da se radi o uvećanju cene grejanja, ali u dopisu Toplane ne piše i koliko bi grejanje zbog nove metodologije moglo da poskupi. Ranije je rečeno da bi Nišlije mogle za ovu uslugu da plaćaju oko 20% više nego do sada.

Međutim, šta god da je odlučio menadžment niške Toplane, gradonačelnik Bulatović kaže da grejanje u Nišu neće poskupeti ni sada, ni do kraja godine.

Šta god da je bilo, kakav god da je predog stigao iz Toplane, bilo da je Nadzorni odbor ili direktor Toplane u izjavi ili stavu to izneo, neće biti poskupljenja grejanja po njihovom predlogu i zahtevu. Tačka! 102. put sam to rekao - kaže Bulatović.

Iz Toplane kažu da su oni svoj predlog uputili Upravi za komunalne delatnosti, a ona bi, objašnjavaju, trebalo da ga prosledi Gradskom veću. Tek nakon odluke Veća izmene cena mogu da stupe na snagu.

Ako je suditi prema izjavi gradonačelnika i ukoliko pomenuta procedura bude ispoštovana, Nišlije će se i na dalje grejati po aktuelnim cenama.

Podsetimo, Bulatović je rekao da grejanje neće poskupeti i pre nedelju dana, ali su se u međuvremenu u pojedinim medijima pojavile informacije da će grejanje ipak poskupeti, što je zabrinulo mnoge koje greje niška Toplana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica Veljkovic

    10:42 // 7. 9. 2016.

    Meni je poskupelo grejanje.Drva su prosle godine kostala 3.300 din.,a sada kostaju 4.200 din.,a inflacije nema.

  • Jedan od ovaca

    17:22 // 14. 8. 2016.

    Mnogo ste pametni breee!Gas je februara-marta pojevtinio i po logici stvari od ove grejne sezone grejanje bi trebalo da pojevtini ali...Toplana"kao"traži poskupljenje Vi političari"kao"ne dajete,grejanje stara cena umesto manja i Vi dobijate političke poene,toplana(i još neko)trlja ruke a narod misli uuu što je dobar ovaj političar spasi nas od poskupljenja hahahahhahahaha...

  • radivoje milenković

    13:04 // 14. 8. 2016.

    A algoritimi akademika, profesora, doktora, specijalste ...M. Banđura?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: