Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 22. 7. 2019.

| Ekonomija

Bulatović: Početkom avgusta hotel “Nais” ponovo otvara svoja vrata

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
nais
Radovi u toku; foto: Darko Bulatović FB printscreen

Nakon 7 godina propadanja, renovirani hotel “Nais”, koji je delimično u vlasništvu ćerki funkcionera SPS i pomoćnika ministra spoljnih poslova Ivice Tončeva, prema najavama gradonačelnika Niša Darka Bulatovića trebalo bi početkom avgusta ponovo da prima goste.

Ovog leta je, sudeći po informacijama na društvenim mrežama i zvaničnom sajtu grada, jedna od glavnih obaveza gradonačelnika Niša postao i obilazak gradilišta.

Iako ni u jednom dokumentu i zakonu ne piše da on to mora da radi, niti da je to u njegovom opisu posla, on je obišao i radove na izgradnji privatnog hotela “Nais”.

Objekat poznat svima koji su makar jednom prošli auto-putem Beograd - Niš, poprima novi sjaj, a gradonačelnik na svojim profilima na društvenim mrežama najavljuje njegovo otvaranje.

Početkom avgusta Niš će dobiti još jedan reprezentatvini hotelski objekat. Tada će biti otvoren Hotel Nais, višedecenijski simbol našeg grada, koji će, pored kapaciteta za tranzitni turizam, imati i veliki potencijal za organizaciju kongresa, konferencija i sličnih velikih manifestacija - napisao je Bulatović.

Kako kaže, u ovom objektu posao bi moglo da nađe 150 ljudi.

Pored novih radnih mesta, ovo je za Grad Niš veliki iskorak u obogaćivanju turističke ponude i podizanju kapaciteta grada kao kongresnog i manifestacionog centra juga i istoka Srbije - rekao je Bulatović.

Podsetimo, “Nais” je poslednje goste ispratio u oktobru 2012. godine i to kao privatni hotel, jer je još 2003. kao deo Srbijaturist-a prodat kompaniji Uniworld, čiji je vlasnik bio Srba Ilić.

Poslednji put je privatizovan 2016. godine kada ga je od Ilićeve firme kupio konzorcijum koji su činili surdulička Trgogradnja i još dve osobe, po ceni od 135 miliona dinara.

Od početka se spekulisalo da Ivica Tončev stoji iza te kupovine, a to je postalo jasno 2017. kada su kao suvlasnici, umesto Trgogradnje, upisane Tončevljeve ćerke Aleksandra i Marija.

Međutim, Tončev je i tada tvrdio da sa tim nema veze, jer su, kako je rekao, obe ćerke punoletne, a jedna od njih je u to vreme radila i u Ministarstvu gde i njen otac.


Saga traje više od decenije

Američka kompanija Uniworld, čiji je vlasnik Srba Ilić, kupila je Srbijaturist sa hotelima “Nais”, “Ambasador”, “Park”, “Ozren” i “Partizan” 2003. godine za oko milion evra. Tri godine kasnije, država je raskinula privatizaciju uz obrazloženje da Uniworld nije ispunio preuzete ugovorne obaveze, ni posle naknadno ostavljenog roka.

Nakon toga, Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati Srbijaturist, ali i isplati 3 miliona evra odštete.

Početkom 2012. Srbijaturist je i zvanično vraćen Srbi Iliću sa svim hotelima, a on je oglasio njihovu prodaju.

Jedino je renovirao hotel “Niš” koji je kratko radio kao hotel “Grand”, ali je zbog dugova prodat Novici Tončevu koji ga je renovirao i danas on posluje pod imenom "New city" hotel.

Hotel “Ambasador” je prodat “My place” grupi koja već ima istoimeni hotel na Nišavskom keju. "Ambasador" je takođe renoviran i odnedavno ponovo radi.

2014. godine Raveks grupa kupila je hotel "Park" koji se i dalje sređuje i još nije počeo sa radom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    09:43 // 23. 7. 2019.

    Od kada je nenas gradonacelnik postao PR privatnim investicijama ili ovo ipak nije privatna inveticija? Nedavno je najavio pocetak gradnje Delta centra na bivsem placu Nisekspresa pa nista?

  • sarkazam

    08:09 // 23. 7. 2019.

    Ovi političari više ne znaju gde da se slikaju pa obilaze privatne investicije. Izvolite gradonačelniče, obiđite i moju privatnu investiciju, renoviran svinjac, sa jeseni prima prve stanare

  • Demir

    05:25 // 23. 7. 2019.

    A Niska Banja, gde je u ovoj prici? Dva hotela slucajno izgorese!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: