Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 19. 12. 2013.

| Ekonomija

Bužet Merošine uvećan za trećinu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
merosina-velika-*zvanicni-sajt*.jpg
U Merošini uvećali planirani budžet za 2014. godinu, foto: merosina.org.rs

Iako odbornici opozicije tvrde da su predlog budžeta dobili pred sam početak sednice Skupštine, vlast tvrdi da je sve urađeno po zakonu i da je planirani budžet veći od ovogodišnjeg.

U većini lokalnih samouprava budžet za 2014. godinu ostao je nepromenjen ili je smanjen u odnosu na budžet iz ove godine, ali u Merošini su se odlučili na povećanje i to do 100 miliona dinara, što je više od 30% u odnosu na prošlu godinu.

Međutim, odbornica opozicione Demokratske stranke Sanja Miladinović kaže da odbornici nisu imali vremena da se upoznaju sa predloženim budžetom, jer im je taj dokument uručen pred sam početak sednice.

- Odbornici opozicije nisu dobili budžet na razmatranje. Dobili su ga minut pred početak sednice Skupštine, tako da nismo mogli ni da raspravljamo o budžetu. Smatram da je to mimo normalnih granica, mi nismo mogli da učestvujemo u raspravi, da damo ni primedbu, ni pohvalu - kaže Miladinović.

Predsednik Skupštine u Merošini Goran Mikić tvrdi drugačije i kaže da su svi blagovremeno upoznati sa predlogom budžeta za 2014. godinu.

- Ja koliko sam upoznat svi šefovi Odborničkih grupa su budžet dobili na vreme. Ima i dokaza da su svi dobili predlog budžeta u predviđenom zakonskom roku da mogu da razmatraju i raspravljaju o budžetu - rekao je Mikić.

On kaže da je, i pored neučestvovanja opozicije u diskusiji, usvojen budžet koji je projektovan na sumu od 438 miliona dinara.

Mikić kaže da je budžet za narednu godinu veći za 100 miliona dinara, ali da je planiran i deficit od 70 miliona, kako bi se eventualno neki infrastrukturni projekti završili kreditiranjem.


Direkcija dobila novog direktora

Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Merošina odbornici su sa mesta direktora lokalne Direkcije za izgradnju smenili Dragišu Matića (URS) i na njegovo mesto postavili Jovicu Markovića iz SNS-a.

Matić je postavljen u v.d. stanje pre godinu dana, a zvanično je postao direktor nakon završenog konkursa, pre nekoliko meseci.

Razlog za njegovu smenu je, prema rečima predsednika Skupštine, izveštaj revizora od 5. decembra ove godine, nakon izvršene vanredne kontrole.

- Bilo je tu puno nepravlinosti. Mnogo toga nije rađeno u skladu sa zakonom. Javne nabavke nisu bile u skladu sa zakonom, nije se radilo po proceduri. Videćemo šta će dalje biti - rekao je Mikić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: