Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 3. 8. 2018.

| Ekonomija

Čeka se odobrenje banke za početak gradnje Tehnološkog parka u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
robot
Tehnološki park čeka pare; Ilustracija; foto: wikimedia.org/Josh Baxt

Nekoliko konzorcijuma ponudilo je da gradi Naučno-tehnološki park u Nišu, a iako je okvirni plan bio da radovi počnu ovog meseca, objašnjava načelnik KLER-a Milan Ranđelović, procedura je komplikovanija, jer radove plaća Evropska investiciona banka, čija se saglasnost čeka da bi trospratnica mogla da počne da se gradi.

Međunarodni tender koji je raspisan u aprilu je završen, priča Ranđelović, a pristiglo je nekoliko ponuda.

S obzirom na to da radove plaća Evropska investiciona banka procedura je nešto komplikovanija i složenija, pojašnjava, jer se prvo radi tehnička evaluacija ponuda koja se njima šalje na saglasnost. Nakon toga se tek otvaraju finansijske ponude.

Urađena je tehnička evaluacija i ima nekoliko nedelja kako je to poslato Evropskoj investicionoj banci na saglasnost. To može da traje nekoliko nedelja, a može da traje i nekoliko meseci, ali ne očekujemo da traje nekoliko meseci, očekujemo da se brzo saglase i da se nakon toga sve brzo realizuje - kaže Ranđelović.

To je jedino što "usporava radove i troši vreme", tvrdi Ranđelović, ali čim odobrenje stigne, izgradnja Naučno-tehnološkog parka će početi vrlo brzo.

I njima je u interesu da se to završi što pre. Čim oni budu dali saglasnost otvaraće se finansijske ponude i tada su dani ili nedelje u pitanju za početak radova - dodaje.

Podsetimo, pre godinu dana je najavljeno da će Niš dobiti "park za naučnike" krajem 2019. godine, a prvi korak ka tome da se ova ideja konačno ostavri bilo je otvaranje Start-ap centra kod Elektronskog fakulteta. Krajem godine potpisani su ugovori kojim je dogovoreno da će država preko kredita od 15 miliona evra da izgradi i opremi "jednu od najvećih investicija u Nišu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    13:50 // 3. 8. 2018.

    Prvo da se otvori Lidl, Pa sve privatne klinike, jer ove političke klinike ne rade svoj posao kako treba

  • Mika

    11:01 // 3. 8. 2018.

    A lamela na Elektronskom fakultetu? O tome se intenzivno pricalo i u ovom trenutku je to mozda i vaznije! Veliki broj kandidata...

  • Zlobnik

    08:31 // 3. 8. 2018.

    "Prvo stadioni /NI , LE, VR/" pa posle parkovi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: