Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 17. 4. 2024.

| Ekonomija

Centralna niška opština povećala budžet, a uvodi i "Igre bez granica"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Opština Medijana (1)
Budžet rebalansom uvećan za 11,3 miliona dinara; foto: Nikola Đukić

Drugim rebalansom budžeta, odbornici niške Opštine Medijana usvojili su povećanje od 11.334.000 dinara. Kažu da će povećanje iskoristiti za izgradnju novih letnjikovaca, kao i za nove manifestacije posvećene deci, kako bi nastavili sa "plodonosnom pronatalnom politikom". Najavljuju i sređivanje fasade i krova na zgradi opštine, kancelarijski nameštaj i zamenu klima uređaja. Opozicija kritikovala veća davanja za manifestacije od davanja za "socijalu".

Sa povećanjem budžeta od 4,1 odsto, predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić tvrdi da će novac izdvojiti za ono što su im Nišlije najviše tražili. Zbog toga će sa 2 miliona koliko je do sada bilo predodređeno za izgradnju letnjikovaca, odnosno venjaka sada dodati još 3 miliona dinara.

Takođe, tvrdi da će oko milion dinara iz budžeta biti izdvojeno za nove manifestacije posvećene deci, a koje će biti organizovane zbog toga što "brinu o pronatalnoj politici".

Radimo pronatalitetnu politiku, zbog čega ćemo organizovati manifestaciju, koju smo nazvali Igre bez granica i Prolećni dani Medijane, njih ćemo objediniti u jednu. Želimo da težište naših manifestacija prebacimo u centar, pa ćemo jednu veliku manifestaciju posvećenu deci održati u centru grada i nastaviti sa našom, plodonosnom pronatalitetnom politikom - rekao je Kocić.

Opština Medijana Nebojša Kocić smatra da vode plodonosnu pronatalitetnu politiku; foto: Nikola Đukić Odbronici su usvojili i da po 300.000 dinara bude izdvojeno za održavanje softvera za evidenciju socijalnih davanja i konsultantske usluge u postupku rešavanja i realizacije finsinsjskog upravljanja i kontrole.

Kada govori o socijalnim davanjima, Nebojša Kocić navodi da pomažu svakom građaninu koji im se obrati, a nema dobar materijalni status.

Veliki broj je zahteva, ispunjavamo svoje obaveze. Poslednja uplata bila je oko 600.000 dinara i očigledno je da se naši sugrađani osećaju sigurno, jer znaju da će im zahtevi biti ispunjeni - rekao je Kocić.

Odnos koliko se novca iz budžeta troši na manifestacije, a koliko za socijalna davanja za govornicom komentarisao je i Branislav Jovanović, koji je to nazvao "neozbiljnošću".

Ljudi nemaju hleb da jedu, njima ste dali 600.000 dinara, a milione za manifestacije. Vidi se da koliko ste brižni prema građanima Niša, dovoljno govori koliko ste neozbiljni - rekao je Jovanović.

Opština Medijana (2) Branislav Jovanović: Neozbiljno je da se više ulaže u manifestacije nego u socijalna davanja; foto: Nikola Đukić Povećanje budžeta, koji će sada ukupno iznositi 287.901.440 dinara, biće iskorišćeno i za potrebe zaposlenih u Opštini Medijana.

Za rekonstrukciju fasade i krova Upravne zgrade Opštine, predviđena su sredstva od 1.188.000 dinara. Isti iznos biće iskorišćen i za kupovinu kancelarijskog nameštaja i za zamenu klima uređaja.

Među većim troškovima koje ih očekuju naveli su i usluge štampanja, a kako su naveli, usluga je poskupela zbog čega će biti potrebno da izdvoje 2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jupi

    11:44 // 18. 4. 2024.

    najelitnija opstina na jugu, potrebno je jos galerija i kulturnog sadrzaja za mlade

  • Smuk II

    11:01 // 18. 4. 2024.

    @Бата Рака из Ниш : Do 02.06. ove godine a do tada će kradu, lažu , mažnjavaju , će se isprdjuju /izvinjavam se/ na račun naroda ! Em nemaju mozak em nemaju ni dušu i to nije stečeno - to im je urodjeno !

  • Milutin M

    05:31 // 18. 4. 2024.

    Najgore prošli od svih sns opština i gradova pa pokušavaju da nešto urade a ugledaju se na nesrećnog Šapića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: