Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 2. 11. 2015.

| Ekonomija

"Čistka" činovnika u leskovačkoj lokalnoj samoupravi

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
LESKOVAC-Kosta.jpg
"Ugovorcima" neće biti produženo angažovanje; foto: JV

Činovnicima u javnim preduzećima i ustanovama u Leskovcu koji su zaposleni na određeno vreme neće biti produžavani ugovori i to po naređenju gradonačelnika Gorana Cvetanovića, saznaju „Južne vesti”.

Zbog toga je bez posla već ostalo 14 radnika Turističke organizacije u ovom gradu, a sličan scenario očekuje „ugovorce” u još nekoliko javnih preduzeća.

Gradonačelnik Cvetanović tvrdi za „Južne vesti” da Leskovac ima veliki broj administrativnih radnika i da se naporno radi da se taj problem reši. 2 Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca Cvetanović tvrdi da dobar deo radnika nije stručan za poslove na kojima se nalaze; foto: JV

Slična situacija nas očekuje i u Sportsko-rekreacinom centru. On nas košta najmanje 10 miliona dinara mesečno i to čak 6 miliona samo za plate velikog broja radnika, plus milion i po grejanje i još 2 miliona su troškovi za potrošnju struje. Kada dodate i račune za vodu, to je ukupno 10 miliona - ističe Cvetanović.

On kaže da lokalna samouprava pokušava da svaku situaciju sagleda realno.

Mnogi bi rekli da je to nepopularna mera jer nas izbori očekuju sledeće godine, ali mi nemamo problema da kažemo kako stvari stoje i da se suočimo sa problemom - kaže Cvetanović.

Gradonačelnik priznaje da nije zadovoljan radom jednog dela gradskih činovnika.

Jedan dobar deo njih nije dovoljno kompetentan i stručan da obavlja poslove na kojima je raspoređen. Određeni deo njih, najviše u onim preduzećima gde plate objektivno kasne, navikao je da bolje i ne prima platu, već da tu sedi kako bi mu tekao radni staž. Mi to menjamo. U naredne 4 godine sva javna preduzeća moraće pozitivno da posluju, a ako ne, moraće da se gase ili da nađu drugu poziciju kako bi se izborili na ovom tržištu koje je nemilosrdno - naglašava gradonačelnik Cvetanović.

Prema njegovim rečima, u javnoj upravi i preduzećima zaposleno  je 2.267 ljudi. Međutim, kako su i ranije pisale „Južne vesti”, niko od vršilaca vlasti u ovom gradu ne zna tačan broj zaposlenih u leskovačkoj samoupravi. Jedinu cifru, pre ove koju je izneo gradonačelnik, garantovao je načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković koji je saopštio da se za 1.200 radnika plate isplaćuju direktno iz gradskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 007

    08:21 // 3. 11. 2015.

    Neka mu sada opet prave ,,najvecu zurku na Balkanu,,.Dosao djavo u naplatu.

  • Зоран Васиљевић

    18:15 // 2. 11. 2015.

    У јавним предузећима и установама, као и у локалној самоуправи у Лесковцу сигурно да постоји вишак запослених, као и оних који су недовољно компетентни и стручни за обављање послова на којима су распоређени. Међу некомпетентнима је сигурно и градоначелник Горан Цветановић, велики борац против мурала и наркоманије.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: