Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:19, 2. 7. 2019.

| Ekonomija

“Cumtobel” ipak ne seli fabrike iz Austrije i Kine u Niš

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
cumtobel
U "Cumtobelu" bez novih informacija; foto: Zvanični sajt Grada Niša

Iako se prethodnih dana pronela vest da Cumtobel planira da proizvodnju iz Austrije i Kine prebaci u Niš, u ovoj austrijskoj kompaniji za Južne vesti to ne potvrđuju, već kažu da je niška fabrika i dalje u fazi izgradnje.

Navodno je, prema pisanju medija, jedan od direktora kompanije Alfred Felder rekao da se postrojenje u Austriji zatvara do novembra i da se mašine sele u Niš.

Slična je situacija i sa fabrikom u Kini, gde su troškovi porasli, pa je, navodno, jeftinije proizvoditi u Nišu.

Međutim, u Cumtobelu kažu da zasad nemaju novih informacija od onoga što je rečeno još prošle godine na otvaranju. Podsećaju da su serijsku proizvodnju u niškom pogonu pokrenuli pre skoro godinu dana i ne potvrđuju pisanja o preseljenju.

Još jednom ukazuju na značaj niške fabrike za snabdevanje evropskog tržišta, ali i na njenu saradnju sa ostalim pogonima.

Proizvodni asortiman u Nišu sastoji se od lansiranja novih proizvoda, kao i transfera proizvoda - delimično i iz fabrike komponenti u kineskom Šenženu za proizvode (LED drajvere) za evropsko tržište - kažu u Cumtobelu.

Podsetimo, Cumtobel je zvanično počeo sa radom krajem septembra prošle godine, nakon svečanog otvaranja kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Austrijska fabrika počela je da se gradi u Nišu pre više od godinu i po dana. Prema najavama iz kompanije, postepeno će povećavati “lokalnu radnu snagu” u narednih 3 do 5 godina, kada se očekuje da se dostigne broj od 1.100 zaposlenih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Obecani preporod Srbije

    08:58 // 3. 7. 2019.

    Nece bez panike, preselice pogon jedne fabrike iz Subotice sa madjarske granice u Apatinu blizu hrvatske, mada je ekonomicnije da zaposle po desetak radnika u desetak firmi u toj opstini i daju subvencije nego da grade celu fabriku sa istim brojem radnika za silne milione eura i subvencije za zaposljavanje.

  • Žeka

    22:32 // 2. 7. 2019.

    E jada jeftiniji smo od Kineza. Oni rade za pociju pirinča a mi za pola porcije krompira. Tugo na šta smo spali. Poslednja afrička zemlja u evropi.

  • manebitno

    12:42 // 2. 7. 2019.

    za PET GODINA će imati 1000 zaposlenih???? AHAHAhaaaahaHAHA!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: