Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 30. 7. 2018.

| Ekonomija

"Cumtobel" u Nišu pokrenuo deo proizvodnje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Cumtobel
U avgustu bi trebalo da počne proizvodnja svetiljki; foto: "Cumtobel"

Sredinom jula počela je serijska proizvodnja komponenti za osvetljenje u fabrici Cumtobel u Nišu, kako su saopštili, a krajem avgusta bi trebalo da počne i proizvodnja svetiljki, dok je otvaranje planirano za kraj septembra, kada će fabrika imati 350 stalno zaposlenih.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike koju je predsednik Aleksandar Vučić nazvao “mercedesom u svetu najnovijih tehnologija rasvete” postavljen je pre godinu dana, a kako kažu u fabrici, građevinski radovi napreduju prema planu. Cumtobel-Nis1;-foto:-Cumtobel Najavili da u septembru fabrika zvanično počinje sa radom; foto: "Cumtobel"

Iako je Vučić najavio da će iz pogona nove fabrike koja se gradi u Nišu prvi proizvodi izaći u maju, iz Cumtobela kažu da se to dogodilo tek nedavno, tačnije sredinom jula.

Nova fabrika Cumtobel grupe u Nišu igra ključnu ulogu u usmeravanju kompanije prema budućnosti i uspešnosti. Naš novi proizvodni pogon je važan dodatak sadašnjoj proizvodnoj mreži Grupe sa kojim smo dobili priliku da snabdevamo naše glavno evropsko tržište i time na idealan način isporučimo potrebne usluge našim kupcima - rekao je izvršni direktor Alfred Felder.

Kraj radova i 350 zaposlenih planirani su za septembar, a u austrijskoj kompaniji kažu da su pripremili dugoročan plan za ulaganje u Niš - postepeno će povećavati “lokalnu radnu snagu”, u narednih 3 do 5 godina. Cumtobel-Nis2;-foto:-Cumtobel Najavili da u septembru fabrika zvanično počinje sa radom; foto: "Cumtobel"

U dugoročnoj perspektivi novi proizvodni pogon u Nišu će da osigura kapacitet za 1.100 zaposlenih koji će raditi u indirektnom korporativnim i direktnim radnim pozicijama u proizvodnji - dodaju u saopštenju.

Kažu da se generalni direktor sastao sa Vučićem da bi ga lično upoznao sa tim kako napreduje izgradnja fabrike koja će uskoro početi sa radom, a kako je predsednik ranije obećao u fabrici bi trebalo da budu zaposleni i inženjeri, koji će imati platu 1.000 evra.

Podsetimo, predsednik Vučić je dugo najavljivao da će Cumtobel otvoriti fabriku u Nišu, a kada je počela izgradnja "otvorio je dušu" i rekao da je "zahvalio Bogu" što je država dala subvencije, ali nije znao o koliko para je reč.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Ciric

    17:06 // 9. 7. 2019.

    Kako ih kontaktirati? Na kom broju? Jel uopste pozovu na razgovor ili ne? Posto ocito telefonski obavljaju pozive...

  • Jelena Ciric

    17:03 // 9. 7. 2019.

    Kako ih kontaktirati? Na kom broju???

  • Nindza

    21:59 // 1. 8. 2018.

    Ovo za platu od 1000e su takve lazi da je to neverovatno. Mozda za 2.5 meseca rada i primimo te pare...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: